TEAMGROUP lanceert Elite SO-DIMM DDR5 modules voor laptops


TEAMGROUP heeft een nieuwe serie Elite SO-DIMM DDR5-modules uitgebracht. Deze geheugensticks zijn voorzien van het compacte SO-DIMM formaat waardoor deze geschikt zijn voor laptops en andere compactere systemen. Hieronder vind je TEAMGROUP’s officiële aankondiging.

Begin persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP leidt de DDR5-evolutie met zijn toonaangevende R&D-mogelijkheden. Naast de markt voor overklokken van DDR5-gaminggeheugen, heeft het bedrijf zijn zinnen gezet op de snelgroeiende laptopmarkt in dit tijdperk van toenemend werken op afstand en mobiel. Vandaag heeft TEAMGROUP het ELITE SO-DIMM DDR5-standaardgeheugen uitgebracht, dat draait op de geheel nieuwe ultrahoge kloksnelheid van 4.800 MHz en wordt geleverd in zowel single- als dual-channel kits. Het ELITE SO-DIMM DDR5-standaardgeheugen is de perfecte keuze voor laptopgebruikers die op zoek zijn naar een indrukwekkende prestatie-upgrade zonder gedoe.

TEAMGROUP’s ELITE SO-DIMM DDR5-geheugen werkt op de standaard DDR5-geheugenfrequentie van 4.800 MHz, wat tot 50% hoger is dan het maximum van 3.200 MHz van DDR4. Bovendien is de standaard bedrijfsspanning van DDR5 1,1 V, een verlaging van de 1,2 V in DDR4 die het stroomverbruik aanzienlijk kan verminderen en de standby-tijden van laptops kan verlengen. Deze belangrijke verbeteringen in prestaties en energie-efficiëntie vergroten het gemak van laptopgebruik onderweg aanzienlijk. DDR5 heeft ook twee keer de burst-lengte van DDR4, waardoor de hoeveelheid gegevens die in één burst kan worden geopend, aanzienlijk toeneemt. Bovendien is DDR5 uitgerust met het unieke Same-Bank Refresh-commando, waardoor gelijktijdige gegevensverwerking in meerdere banken mogelijk is. Het upgraden van uw laptop naar DDR5-geheugen zal de operationele efficiëntie en opslagprestaties aanzienlijk verbeteren en volledig voldoen aan uw multitasking-behoeften.

TEAMGROUP biedt een volledige reeks specificaties voor zijn ELITE SO-DIMM DDR5-geheugen voor een verscheidenheid aan laptopconfiguraties en gebruikersbehoeften, inclusief capaciteiten variërend van 8 GB tot 32 GB in zowel enkel- als dubbelkanaals kits. Het ELITE SO-DIMM DDR5-geheugen zal medio april 2022 voor het eerst beschikbaar zijn op Amazon en Newegg in Noord-Amerika. TEAMGROUP is van plan om het ELITE SO-DIMM DDR5-geheugen het Intel NUC-platform, Mini-ITX-moederborden en andere mini- PC-apparaten in de toekomst, waardoor de markt voor SO-DIMM-geheugentoepassingen wordt uitgebreid met ultrahoge kloksnelheden, energiebesparende functies en zeer stabiele prestaties.

Einde persbericht

Prijzen van de Elite SO-DIMM modules zijn ook bekendgemaakt, al is het nog niet zeker of deze ook op korte termijn in Europa verkrijgbaar zullen komen.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.