TEAMGROUP lanceert nieuwe data protection product series “Security Solutions”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

De ontwikkeling van de wereldwijde technologie blijft versnellen en het Internet of Things (IoT) en AI-applicaties zijn op consumenten- en bedrijfsniveau nauw met elkaar verbonden, waardoor een nieuwe, zeer efficiënte informatietijdperk ontstaat. Naarmate de evolutie meer informatiebeveiligingsrisico’s met zich meebrengt, heeft TEAMGROUP hardware-gebaseerde encryptietechnologie en beveiligingstoepassingen geïntegreerd, waarmee het zijn zeer aangepaste data protection product series “Security Solutions” lanceert. Gericht op het veilig houden van gebruikersinformatie, zijn de eerste producten die onder deze serie worden uitgebracht, de MicroSD Hidden Memory Card, de MicroSD Security Memory Card en de FIDO USB.

Het speciale ontwerp van de TEAMGROUP MicroSD Hidden Memory Card maakt het mogelijk gevoelige gegevens opgeslagen op de kaarten te verbergen. Met zijn verhoogde informatiebeveiliging is het geschikt voor industrieën zoals industriële automatisering, IoT en slimme productie. De MicroSD Security Memory Card beschikt over sterke encryptietechnologie om gevoelige gegevens op geheugenkaarten te beschermen, waardoor het perfect is voor industrieën die een hoog beveiligingsniveau vereisen, zoals de financiële, medische en defensie-industrie.

Als reactie op de wereldwijde opkomst van het Zero Trust-model in data beveiliging dit jaar en de grotere aandacht voor identiteitsbeveiliging, brengt TEAMGROUP ook een USB-opslagapparaat uit met FIDO II-authenticatietechnologie onder zijn Security-productlijn. Dit biedt meer veilige en betrouwbare encryptietechnologie en authenticatiefuncties voor sleutels. Het USB-opslagapparaat ondersteunt aanrakingsauthenticatie, een extra laag inlogbeveiliging en een hoger niveau van wachtwoordbeveiliging. Het is gebouwd voor interne bedrijfstoepassingen en de meeste online serviceplatforms (bijvoorbeeld Google, Dropbox) en andere toepassingen die identiteitsverificatie vereisen. Door een wachtwoordvrije authenticatie-ervaring te creëren, biedt het zowel gemak als veiligheid aan gebruikers. TEAMGROUP zal doorgaan met het ontwikkelen van gespecialiseerde opslagoplossingen met beveiligde encryptie om klanten te helpen bij het implementeren van uitgebreide data security protection.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.