TEAMGROUP lanceert nieuwe M.2 SSDs met speciale koeltechnologie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Het wereldwijde geheugenmerk TEAMGROUP heeft vandaag drie M.2 SSD’s gelanceerd om aan verschillende behoeften op het gebied van opslag te voldoen. Uitgerust met een speciale doorbraak in koeltechnologie zijn ze de MP44 M.2 PCIe 4.0 SSD, de MP44S M.2 PCIe 4.0 SSD en de MP34S M.2 PCIe SSD met ondersteuning voor Gen 3. De SSD’s bieden uitgebreide capaciteit en betrouwbare stabiliteit met compatibiliteit over verschillende generaties, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor je volgende opslagupgrade.

De MP44 M.2 PCIe 4.0 SSD heeft lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7.400MB/s en 7.000MB/s en heeft een opslagcapaciteit van maximaal 8TB. Het voldoet niet alleen aan al je behoeften op het gebied van grote capaciteit, maar biedt ook zijdezachte prestaties. Het beschikt over ’s werelds eerste gepatenteerde en exclusieve ultra-dunne grafiet koellabel met een warmtegeleidend materiaal van minder dan 1 mm dik en nauw verbonden met de M.2 SSD. MP44 is 22mm breed en 80mm lang, waardoor snelle en gemakkelijke installatie en koppeling met een originele M.2-sleuf heatsink van het moederbord mogelijk zijn om de thermische prestaties van de SSD sterk te verbeteren.

De MP44S M.2 PCIe 4.0 SSD maakt ook gebruik van de PCIe Gen 4×4-interface en heeft leessnelheden tot 5.000MB/s en schrijfsnelheden tot 3.500MB/s met een maximale opslagcapaciteit van 2TB in slechts 3 cm grootte om gebruikers in staat te stellen tonnen games, HD-video’s en andere grote bestanden op de schijf op te slaan. Het wordt ook geleverd met het gepatenteerde grafiet koellabel, dat helpt bij warmteafvoer en stabiele werking. Dankzij de extreem dunne en lichte structuur van 22mm breed, 30mm lang en minder dan 1mm dik is het gemakkelijk te installeren. De MP44S is zelfs volledig compatibel met gaming-handhelds zoals de Steam Deck, die snel populair worden, waardoor het de ideale SSD is voor M.2 2230 slots.

De MP34S M.2 PCIe SSD is 22mm breed en 42mm lang met PCIe Gen 3×4-interface en 3D TLC flash-geheugen. Leessnelheden kunnen oplopen tot 2.500MB/s, terwijl schrijfsnelheden tot 2.200MB/s kunnen gaan. Ontworpen om te voldoen aan de vraag naar high-performance Gen 3-upgrades, komt de TEAMGROUP MP34S M.2 PCIe SSD in variaties van 512GB en 1TB om aan verschillende toepassingsbehoeften te voldoen.

De drie nieuwe TEAMGROUP SSD’s zijn verkrijgbaar in verschillende M.2 SSD maten en ondersteunen een grote verscheidenheid aan apparaten. De MP44S en MP34S SSD’s zijn compatibel met handhelds, tablets, ultradunne laptops, NUC-apparaten en andere apparaten met beperkte ruimte. Deze kleine SSD’s in combinatie met de MP44 introduceren nieuwe prestatie-upgrade-opties voor de flashgeheugenmarkt. De SSD’s worden naar verwachting in mei uitgebracht. Specifieke prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.