“TEAMGROUP lanceert T-Force Cardea A440 Pro SSD”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP lanceert de T-FORCE Cardea A440 PRO M.2 PCIe SSD, een pionier in de gaming-opslagmarkt met ultrasnelle lees-/schrijfsnelheden tot 7.400/7.000 MB/s. De A440 PRO benadert snel de theoretische maximale snelheden van Gen4x4-interfaces, waardoor gamers een onoverwinnelijke uitrusting hebben om te vechten.

De Cardea A440 PRO is uitgerust met het verbeterde gepatenteerde koellichaam van het aluminium vintype, dat is uitgerust met de optimale structuur voor warmteafvoer door gebruik te maken van luchtstroom en ventilatie. Aluminium vinnen zijn aangebracht om het koeloppervlak te vergroten, waardoor de efficiëntie van de warmteafvoer drastisch wordt verbeterd. Dankzij de geavanceerde dubbele warmteafvoerende combinatie van ventilatie en verhoogde oppervlaktekoeling is de A440 PRO 48% koeler dan andere SSD’s zonder extra koeling. Het vertraagt ​​het optreden van snelheidsdaling veroorzaakt door hoge temperaturen die worden gegenereerd tijdens snelle operaties, waardoor SSD-prestatiebarrières worden doorbroken. De T-FORCE Cardea A440 PRO SSD biedt ook de mogelijkheid van een gepatenteerd ultradun grafeen koellichaam, waarbij grafeen als koelmedium wordt gebruikt om te profiteren van de hoge thermische geleidbaarheid van het materiaal. Het ultradunne ontwerp verbetert de koelefficiëntie met 9% en is volledig compatibel met verschillende moederborden. De twee warmteafvoermodules zijn afzonderlijk verpakt en elk is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 1 TB, 2 TB en 4 TB. Gamers kunnen het beste gamingarsenaal overtreffen op basis van hun behoeften en platformkeuzes.

De A440 PRO ondersteunt de nieuwste NVME1.4-standaarden, is compatibel met PCIe3.0 en PCIe4.0-standaarden en maakt gebruik van de nieuwste RRL-technologie (Read Recovery Level) om de levensduur van de SSD te verbeteren. Het geoptimaliseerde segmentatiemechanisme van NVM Sets en PLM (Predictable Latency Mode) verminderen de latentie en lees-/schrijfslijtage effectief om de QoS (Quality of Service) van het systeem te verbeteren, topprestaties van de A440 PRO SSD te garanderen en te voldoen aan de hoge verwachtingen van gamers van een ultieme opslag ervaring.

Prijzen en beschikbaarheid
Rond het midden tot eind van november dit jaar komen de nieuwe SSD’s beschikbaar. Europrijzen zijn helaas nog niet bekend, maar in USD bedragen deze voor de Aluminium-versie 209,99 (1TB), 395,99 (2TB) en 989,99 (4TB), voor de Grafeen 189,99 (1TB), 359,99 (2TB) en 899,99 (4TB).Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.