TeamGroup toont Cardea A440 PCIe 4.0 SSD


Recent heeft TeamGroup, bekend van werk- en opslaggeheugen, een nieuwe PCIe 4.0 SSD aangekondigd. Deze T-Force Cardea A440 maakt gebruik van de PCIe 4.0 interface en behaalt daarmee snelheden tot 7000MB/s lezen en 6900MB/s schrijven. Daarbij is deze SSD geproduceerd volgende de NVMe 1.4-standaard, maar blijft daarmee wel compatibel met het oudere PCIe 3.0.

Op de SSD is een zwart met geel-gestreepte heatsink geplaatst om zo volgens TeamGroup de temperaturen met 15% te verlagen. Daarbij zou het koellichaam van grafeen de warmte tot 9% beter afvoeren dan bij andere materialen.

TeamGroup brengt de T-Force Cardea A440 uit met 1TB en 2TB, met adviesprijzen van respectievelijk $229 en $429. Vanaf mei zullen de SSD’s wereldwijd verkrijgbaar zijn.Bronnen: TeamGroup

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.