“TEAMGROUP toont industriële M.2 SSD’s”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP, fabrikant van onder andere opslag- en werkgeheugen, is al vele jaren actief bezig met het uitbreiden van de industriële sector. Als antwoord op de ontwikkeling van 5G-communicatie en de toenemende vraag naar smart edge computing, heeft TEAMGROUP vandaag twee industriële M.2 PCIe solid-state drives aangekondigd die zijn uitgerust met gepatenteerde warmteafvoerende modules, de N75A-M80 en N75G-M80. De twee producten kunnen worden gebruikt in een omgeving met beperkte ruimte en bieden uitstekende koelprestaties tijdens 24-uurs hogesnelheidsbedrijf, waarmee ze de extreme omgevingen en steeds veranderende uitdagingen van industriële toepassingen het hoofd bieden.

Om het probleem van warmte die wordt gegenereerd door SSD’s onder zware werkbelasting op te lossen, heeft TEAMGROUP twee industriële M.2 PCIe SSD’s gelanceerd die zijn voorzien van gepatenteerde warmteafvoerende modules: N75A-M80, die wordt geleverd met een aluminium vin-koellichaam, en N75G-M80, voorzien van een grafeenkoperfolie. De twee gepatenteerde warmteafvoerende modules verminderen effectief SSD-vertragingen veroorzaakt door hoge bedrijfstemperaturen en verbeteren de stabiliteit aanzienlijk. Het grafeen koellichaam van de N75G-M80 heeft een dikte van minder dan 1 mm, waardoor de SSD eenvoudig en storingsvrij kan worden geïnstalleerd. Zelfs in 5G- en IoT-apparatuur, waar de installatieruimte beperkt is, kan het uitstekende koelprestaties leveren. De uitstekende technische prestaties van de N75G-M80 werden erkend in COMPUTEX d&i Awards 2021 en de Taiwan Excellence Awards 2022 en wonnen van beide prijzen.

De N75A-M80 en N75G-M80 gebruiken DRAM-cachechips om SSD-leessnelheden te versnellen. Hun brede temperatuurtechnologie maakt een stabiele werking mogelijk bij zware bedrijfstemperaturen van -40°C tot 85°C, waardoor ze de beste warmteafvoerende oplossingen zijn voor industriële apparatuur, zoals autosystemen, ruimtevaartapparatuur , en AI-machines. In haar streven om industriële producten te voorzien van uitzonderlijke stabiliteit, biedt TEAMGROUP oplossingen voor brede temperaturen met uitstekende koelprestaties. Tijdens het proces van innovatief ontwerp ontdekt het bedrijf steeds nieuwe mogelijkheden voor zijn industriële producten. Houd de officiële website in de gaten voor meer informatie.

Prijzen en beschikbaarheid
TEAMGROUP heeft voor beide modules nog geen specifieke prijzen en beschikbaarheid genoemd, waarschijnlijk komen deze enkel voor bedrijven verkrijgbaar.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.