TEAMGROUP toont nieuwe PCIe 4.0 SSD en M.2 SSD-case


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

TEAMGROUP heeft twee nieuwe producten gelanceerd, de T-CREATE CLASSIC PCIe 4.0 DL SSD uitgerust met een gepatenteerd grafeen koellichaam en de TEAMGROUP EC01 M.2 NVMe PCIe SSD-behuizingskit ontworpen voor installatie zonder gereedschap.

De CLASSIC PCIe 4.0 DL SSD heeft hoge lees- en schrijfsnelheden tot 5.000 MB/s en 4.500 MB/s. Om te voldoen aan de behoeften van creators die waarde hechten aan stabiele prestaties, heeft TEAMGROUP voor het eerst zijn gepatenteerde grafeenkoeltechnologie in zijn T-CREATE SSD’s geïntroduceerd. Het ultradunne koellichaam van grafeen van de CLASSIC DL SSD koelt de SSD aanzienlijk terwijl deze op hoge snelheid draait. Om de efficiëntie en stabiliteit gedurende lange gebruiksperioden verder te behouden, is het ook uitgerust met hoogwaardige controllers en aangepaste firmware met uitstekende stabiliteit. Makers kunnen gerust zijn en genieten van de soepele creatieve ervaring en stabiele prestaties die de CLASSIC DL SSD biedt.

Naast zijn SSD-aanbod heeft TEAMGROUP zijn productassortiment uitgebreid met de release van de TEAMGROUP EC01 M.2 NVMe PCIe SSD-behuizingskit, die een breed scala aan M.2 NVMe PCIe SSD-formaten ondersteunt, waaronder de 2230, 2242 , 2260 en 2280 afmetingen, en wordt geleverd met een supersnelle USB 3.2 Gen 2-interface voor bestandsoverdrachtssnelheden tot 1000 MB/s. Er worden ook een USB-C naar USB-A-kabel en USB-A naar USB-C-adapters meegeleverd voor snelle back-ups van grote video- en audiobestanden en eenvoudige platformonafhankelijke bestandsoverdracht tussen computers, tablets, laptops, mobiele telefoons en andere apparaten . De EC01 SSD-behuizingskit heeft een ontwerp van aluminiumlegering met ventilatieopeningen aan het oppervlak voor uitstekende koelprestaties, en de klikstructuur en rubberen pluggen zijn ontworpen voor installatie zonder gereedschap, waardoor gebruikers hun M.2 PCIe SSD kunnen transformeren in een externe SSD in een paar eenvoudige stappen.

De T-CREATE CLASSIC PCIe 4.0 DL SSD is verkrijgbaar met een capaciteit van zowel 1 TB ($110) als 2 TB ($210) vanaf eind dit jaar. De TEAMGROUP EC01 M.2 NVMe PCIe SSD-behuizingskit zal ook eind dit jaar verkrijgbaar zijn vanaf $40.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.