TEAMGROUP toont nieuwe SO-DIMM DDR5-modules


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

T-FORCE, het gaming-submerk van TEAMGROUP, heeft het VULCAN SO-DIMM DDR5-geheugen gelanceerd voor laptopgamers die willen upgraden naar DDR5-geheugen. Het VULCAN-geheugen levert goede prestaties met een eenvoudige installatie en wordt geleverd in een aantal verschillende capaciteiten. De ultradunne grafenen heat spreader houdt de module koel.

Na de release van DDR5-desktopgeheugen heeft de nieuwe generatie extreem snelle RAM van T-FORCE de pc-hardwarewereld veroverd. Vandaag lanceert T-FORCE zijn eerste VULCAN SO-DIMM DDR5-geheugen dat speciaal is ontworpen voor gaming-laptops. Met een maximale kloksnelheid van 5.200 MHz en een ultradunne warmteverspreider van grafeen, ervaren gamers kortere laadtijden en hogere opstartsnelheden terwijl de laptoptemperaturen laag blijven. Met een capaciteit tot 64 GB kunnen spelers onbelemmerd gamen en tegelijkertijd werkapplicaties gebruiken. De nieuwe release van VULCAN SO-DIMM brengt een geheel nieuw niveau van prestaties en gebruikerservaring.

T-FORCE VULCAN SO-DIMM DDR5-geheugen ondersteunt on-die ECC, dat bitfouten detecteert en corrigeert. VULCAN SO-DIMM vereist een aanzienlijk lager stroomverbruik dan DDR4-geheugen en draait op 1,1 V vergeleken met 1,2 V, waardoor gebruikers betere spelprestaties ervaren en de batterijduur van hun gaming-laptop wordt verlengd. De wereldwijde release zal naar verwachting eind april plaatsvinden. Precieze prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.