Terugroepactie NZXT H1-behuizing


De US Consumer Product Safety Commission (CPSC, Amerikaanse commissie voor consumenten productveiligheid) heeft een terugroepactie van 32000 NZXT H1 computerbehuizingen aangekondigd. De behuizing omvat een defect waardoor er een kortsluiting kan ontstaan met de PCIe-riser voor de grafische kaart, met brandgevaar als gevolg.

Initieel reageerde NZXT langzaam nadat de eerste video’s gepubliceerd werden waarin een NZXT in vlammen opging. Vervolgens bood NZXT aan om nylon schroeven te voorzien in plaats van de originele metalen schroeven. Dit loste echter niet de kern van het probleem op, maar het was eerder een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de behuizing in vlammen op ging. Uiteraard was dit geen oplossing die de kopers van een €350 kostende behuizing verdienen, en kon tevens resulteren in problemen in de toekomst wanneer de nylon-schroeven kwijtgeraakt zouden worden. Video’s van GamersNexus op YouTube hebben er voor gezorgd dat de NZXT in actie schoot, mede door een diepgaande analyse van het probleem. Het merk biedt nu een reparatiesetje aan welke in feite de defecte PCIe-riser vervangt.


CPCS beveelt aan de behuizing niet te gebruiken totdat het reparatiesetje van NZXT geïnstalleerd wordt. NZXT geeft aan in totaal 11 meldingen ontvangen te hebben waarbij het circuit kostsluiting maakte. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Om het reparatiesetje te bemachtigen kan het best de website van NZXT geraadpleegd worden.Bronnen: CPSC

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.