Testsamples 11e generatie Core i9 en i7 in CPU-Z verschenen


Nieuwe 11e generatie processors van Intel zijn verschenen, het zou gaan om engineering samples in de CPU-Z tool. De verschenen processors, waaronder twee Core i9’s en een i7 worden binnenkort geïntroduceerd.

In de benchmark worden een aantal modellen getoond, zo zien we de Core i9-11900K met een kloksnelheid van 3.4GHz met boost tot 4.8GHz, de Core i9-11900 met kloksnelheid van 1.8GHz en boost tot 4.4GHz en de Core i7-11700 ook met klok van 1.8GHz en boost tot 4.4GHz. De basiskloksnelheden van deze processors lijken niet te kloppen, 1.8GHz zou namelijk erg laag zijn voor een desktopprocessor.

Verder is te zien dat beide non-K modellen beschikken over een TDP van 65W, waar de krachtigere 11900K over 125W beschikt. Deze tool is gedraaid op een Intel B560 moederbord met een XMP-profiel ingesteld met een geheugensnelheid van 4133MHz.


Vermoedelijk zal Intel de nieuwe processors samen met andere Rocket Lake’s tijdens CES 2021 aankondigen, wat in januari plaats zal vinden. Verwacht wordt dat de nieuwe processors vanaf maart verkrijgbaar zullen zijn.Bronnen: Chiphell via Harukaze, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.