Teufel Airy TW Review


Ieder jaar belanden honderden producten op onze bureaus voor evaluatie. Maar elke uitgebreide review en elke video komt neer op tientallen uren werk, en dat is natuurlijk lang niet altijd haalbaar. Zeker niet in een jaar waarin wij een flinke afstand gingen verhuizen, plus een jaar waarin de klassen van de kinderen om de haverklap moesten sluiten vanwege een coronauitbraak. Hierdoor blijven producten die soms an sich harstikke interessant (kunnen) zijn soms liggen door een tijdgebrek, terwijl jij er wellicht toch benieuwd naar bent.

Om dit jaar op een leuke en hopelijk zinvolle manier af te sluiten doen we daarom een eindejaarscrunch: korte en krachtige samenvattingen van producten waar wij het afgelopen jaar wél actief mee aan de slag zijn gegaan, maar waarvan een uitgebreide review er niet is van gekomen. En dat is ook geen waarde oordeel, sommige producten blijven wellicht liggen omdat ze niet zo spannend zijn, anderen hadden simpelweg pech door uit te komen op een moment dat er andere grote launches de agenda bepaalden, of omdat wij in lockdown zaten. De harde eis die we wel stellen is dat we elk product zelf daadwerkelijk in gebruik hebben gehad; échte ervaringen dus, maar dan korter.

Heb je vervolgens nog vragen, stel die dan gerust onder in een reactie, of via social media (check de links hieronder).

En dan aan de beurt: de Teufel Airy TW, een draadloos setje in-ears.


Als er één productcategorie is waar je aan alle kanten dood mee gegooid wordt dan is het wel die van draadloze oortjes waar muziek uit komt, en als je mazzel hebt een half degelijke gesprekskwaliteit. We hebben hier letterlijk tientallen verschillende setjes liggen, en de meeste vallen in een heel select aantal categorien. Zo zijn de meeste “dertien in een dozijn”, een paar zijn “hah dat ze dat ervoor durven vragen”, en een aantal zijn echt uitzonderlijk. De Sony WF-1000XM4 is wellicht het meest voor de hand liggende model met o.a. active noise cancellation, top geluid en aardig wat instellingen. Leuk als je meer dan 200 euro te besteden hebt.Eigenlijk zijn het een soort ipods maar dan met dopjes die wél in je oren blijven zitten.

Een aantal uitzonderingen hebben we reeds gereviewd, maar enkele andere tientallen zullen vermoedelijk nooit besproken worden. Dus dan kom je bij de vraag: waarom deze Teufel Airy TW wel? Simpel: er liggen momenteel nog een totaal van drie setjes in de sleutelbak die wij af wisselen: de eerder genoemde Sony omdat ze ANC hebben en we heel veel van onze kinderen houden maar af en toe ook even moeten concentreren, de Epos GT SW 270 nogwat (sorry Epos, bedenk even een memorabele naam ofzo), en deze Teufel Airy TW (kudos voor een naam die ik kan onthouden). En de reden dat deze er nog liggen is eenvoudig: ze klinken aangenaam, ze zijn ontzettend licht waardoor ze een stuk comfortabeler zitten dan de meeste grotere units (die dan wel weer wat dikker klinken), en je kan er een aardig gesprek mee voeren zonder dat de andere kant denkt dat je in een onderzeeboot zit. Drie hele simpele argumenten, maar wel die drie die een ervaring met een setje oortjes compleet maken of breken. Oh, en ze blijven bij zowel de dame als ikzelf in de oren zitten, dat gebeurd ook niet vaak.


De controls zijn eenvoudig genoeg te onthouden na een dagje gewenning: taps en holds.

Normaliter zou ik hard vallen over de prijs van 149 euro, zó goed zijn ze simpelweg niet. Zeker niet als je vervolgens ziet dat er nog gewoon een micro USB aansluiting op zit, dat kan eigenlijk echt niet meer. Inmiddels gaan ze echter voor 90 euro over de toonbank, en dan is de combinatie fit, gewicht en geluid een stuk aantrekkelijker. Vanaf dat moment is het een stuk subjectiever; zelf blijf ik dan bij de Epos GTW 270 (moest het even opzoeken) die nog wat beter klinkt, in mijn grotere oren beter zit en ik iemand ben die het gewicht niet zo spannend vindt, en die kost inmiddels ook nog maar 95 euro. Vrouwlief gaat echter liever voor deze, waarbij ik vermoed dat naast het gewicht ook de iets elegantere uitstraling mee weegt, zeker als je deze in het wit of roze pakt, al is blauw wel eens wat anders in een zee aan witte en zwarte setjes.Onder de streep, wellicht geen setje dat op een bepaald vlak echt uitzonderlijk is, dat kan ook bijna niet gezien het giga aanbod tegenwoordig. En op sommige vlakken is hij zelfs achterhaald (micro USB). Maar als je als één van de weinige uit tientallen setjes er uit weet te springen met een aangename all-round ervaring verdient hij wel om besproken te worden, en door jou overwogen te worden als je naar een setje in deze prijsklasse op zoek bent.Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.