Thermaltake brengt vernieuwde Toughpower SFX-voedingen uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Thermaltake

Thermaltake heeft hun nieuwste toevoeging aan de PSU-reeks aangekondigd, de Toughpower SFX-serie, die is ontworpen om te voldoen aan de ATX 3.0-normen en geschikt is voor PCIe Gen 5.0. Ontworpen om te werken met de RTX40-serie grafische kaarten en de nieuwste Intel CPU’s, wordt de Toughpower-serie geleverd met een SFX-formaat vormfactor en past in de reguliere ATX- en ITX-behuizingen.

De Toughpower SFX-serie is volledig modulair en compatibel met Intel’s ATX 3.0-specificaties, waardoor gebruikers de nieuwste grafische kaarten uit de RTX40-serie native kunnen gebruiken via de nieuwe 12+4-pins PCIe Gen 5-connector. Bovendien kan hij tot 600 W vermogen over een enkele 12+4-kabel pompen, waardoor je betrouwbare en ononderbroken stroom krijgt. Het is ook vermeldenswaard dat de componenten van de Toughpower SFX-serie deze keer enorm zijn geüpgraded om te voldoen aan de ATX 3.0-normen, waardoor een efficiëntie tot 70% wordt gegarandeerd bij een belasting van 2% en voldoet aan de timingnormen van de voeding, waardoor een zijdezachte ervaring wordt gegarandeerd, zelfs bij volledige belasting.

Wat betreft de bouwkwaliteit, verpakt met 100% hoogwaardige Japanse condensatoren van 105 °C, is de SFX-serie nog duurzamer en stabieler dan ooit tevoren. Bovendien maakt de ingebouwde Smart Zero Fan (750 W & 850 W: 92 mm; 1000 W: 120 mm) absoluut geen geluid bij een belasting van 30%. De Toughpower SFX-serie heeft een lage ripple noise en een strikte spanningsregeling.

Als je op zoek bent naar een voeding van SFX-formaat die de RTX40-serie kan ondersteunen, zou de Toughpower SFX bovenaan je lijst moeten staan, gezien de hoogwaardige materialen, goed doordachte functies en uitgebreide compatibiliteit met alle grafische kaarten van de RTX40-serie, waarmee je iets extreem krachtigs kunt bouwen terwijl het er klein uitziet en minder ruimte inneemt. De serie Toughpower SFX-voedingen zal medio november wereldwijd verkrijgbaar zijn met de volgende adviesprijzen: 750W (€170), 850W (€195), 1000W (€245).Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.