Thermaltake kondigt TOUGHFAN 120 en 140mm aan met RGB-verlichting


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Thermaltake

Thermaltake kondigt een nieuwe radiatorventilator met hoge statische druk aan, de TOUGHFAN 12/14 RGB.

Gebouwd op de fundamenten van de TOUGHFAN 12/14 ventilator met hoge statische druk, hebben we nu RGB-verlichting in de serie geïntroduceerd. Met zijn lichtgevende ventilatorframe-ontwerp met 24 adresseerbare 16,8 miljoen kleuren-LED’s, TOUGHFAN 12/14 RGB stelt gebruikers in staat om de mogelijkheden van ultieme personalisatie vanaf het begin te verkennen. Het ontwerp moedigt gebruikers aan om op verschillende manieren creatief te zijn met hun builds en kleuren, wat opwindend is. Bovendien is het vermeldenswaard dat TOUGHFAN 12/14 RGB native werkt met de geheel nieuwe 4e generatie softwarecontroller, zodat je een stabielere verbinding ervaart tussen TT RGB PLUS-producten en parmantige RGB-lichteffecten.

Wat betreft de bouwkwaliteit deelt de TOUGHFAN 12/14 RGB dezelfde volledig stalen motornaaf die de vorige TOUGHFAN-serie gebruikt. Bovendien, in combinatie met een hydraulisch lager van de 2e generatie zorgt het ervoor dat de TOUGHFAN 12/14 RGB gedurende een langere periode gesmeerd blijft terwijl het ongewenste ventilatorgeluid aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien is het ventilatorblad van vloeibaar kristalpolymeer (LCP) de kers op de taart, waardoor de trillingen tijdens het gebruik met een indrukwekkende marge worden verlaagd. Last but not least, de transparante rubberen pads rond de hoeken van het ventilatorframe maken het aantrekkelijker met je RGB-verlichting die door het hele chassis schijnt.

Thermaltake heeft nog geen prijzen bekendgemaakt.Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.