Thermaltake kondigt W1 Wireless-toetsenbord aan


Thermaltake heeft een nieuw draadloos mechanisch toetsenbord aangekondigd, de W1 Wireless. Dit toetsenbord zal beschikken over ondersteuning voor zowel 2.4GHz, Bluetooth en bekabelde verbinding bieden. Daarbij komt er keuze tussen Cherry MX Red (lineair/quiet) en Blue (tactile/clicky) met levensduur tot 50 miljoen toetsaanslagen en zijn de keycaps van duurzaam PBT vervaardigd.

Met de 2.4GHz-verbinding behaalt de W1 Wireless een reactietijd van slechts 1ms, waarbij het bereik tot 10 meter strekt en deze met één acculading, bestaande uit twee AA-batterijtjes, tot anderhalve maand mee zal gaan. Met Bluetooth 4.2 behaalt deze een iets lagere niet gespecificeerde reactietijd, maar zal met een batterijduur van 2,5 maand een stuk zuiniger zijn. Daarbij kan er met de Fn-toetsen gekozen worden tussen drie verschillende Bluetooth-ontvangers. Als laatst kan er gekozen worden voor een bekabelde aansluiting, waarbij accuduur uiteraard geen rol zal spelen.

Verder komt de W1 Wireless met een geïntegreerde polssteun voor een comfortabele houding. Aan de achterkant van het toetsenbord is een opbergplek om de draadloze ontvanger te plaatsen. Daarbij zijn er rechtsboven het toetsenbord een aantal knoppen geplaatst voor het bedienen van multimedia en de speciale gamemodus, waarmee bijvoorbeeld de Windowstoets tijden het gamen uitgeschakeld kan worden.

De Thermaltake W1 Wireless zal binnenkort verkrijgbaar zijn met twee jaar garantie. De adviesprijs betreft vermoedelijk ongeveer 140 euro.Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.