Thermaltake toont CTE-behuizingen met gekantelde binnenkant


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Thermaltake

Thermaltake is verheugd de lancering van de CTE Form Factor-serie op CES 2023 aan te kondigen. CTE, wat staat voor Centralized Thermal Efficiency, richt zich op het leveren van hoogwaardige thermische prestaties aan je componenten. De serie omvat CTE C750 Air, CTE C750 TG ARGB, CTE C700 Air, CTE C700 TG ARGB, CTE T500 Air en CTE T500 TG ARGB, waardoor er tal van opties zijn voor je volgende build.

De CTE Form Factor-serie doorbreekt het conventionele chassisontwerp met zijn nieuw ontworpen behuizing die vanaf de grond af is gemaakt door gebruik te maken van een 90-graden rotatie van het moederbord, wat zorgt voor efficiëntere luchtstroompaden. Een dergelijk ontwerp geeft het CTE Form Factor-chassis een voorsprong in koelconfiguraties. Naarmate de TDP van nieuwe grafische kaarten en CPU’s toeneemt, dachten we de kritieke warmtebronnen dichter bij de ingangen te plaatsen, waardoor voordelen op het gebied van thermische extractie werden bereikt, aangezien de CPU-locatie iets naar het voorpaneel is verplaatst en de GPU dichter naar de achterkant, waardoor een onafhankelijke koude luchtinductie naar je componenten. Dankzij de algehele aanpak kon CTE zorgen voor een betere en efficiëntere inlaatluchtstroom door de plaatsing van de hoofdcomponenten en koeling, evenals optimalisatie van de warmteafvoer voor het systeem.

Bovendien wordt de CTE Form Factor-serie geleverd met nieuwe ventilatoren uit de CT-serie, waardoor gebruikers kunnen kiezen uit zwart of wit, RGB of niet-RGB, om te passen bij elk kleurenschema dat ze wensen. De ventilatoren uit de CT-serie zijn Thermaltake’s nieuwe generatie PWM-ventilatoren die zijn ontworpen om in alle gebruiksscenario’s te passen, met een snelheid van 1500 RPM en gemaakt met speciaal afgestelde ventilatorbladen die de lucht verder kunnen duwen.

De C Line en de T Line van de CTE-serie zijn vanaf april 2023 officieel beschikbaar.



Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.