Thermaltake View 37 aRGB review


Vandaag zullen we een blik werpen op een nieuwe behuizing van Thermaltake; het merk wat de laatste jaren steeds weer opvallende behuizingen weet te fabriceren met prijzen in het midden- en hoogsegment. De Thermaltake View 37 aRGB waar we vandaag naar kijken is een E-ATX mid-tower met een drietal aRGB fans en een groot doorzichtig zijpaneel. Prijs? Vanaf €130 staat hij in de winkels.


Specificaties


Specificaties vanuit Thermaltake:


Buitenkant


Een blik op de doos laat ons gelijk weten wat we kunnen verwachten, zo zijn er drie aRGB fans aanwezig en zijn deze voorzien van een ingebouwde aRGB controller. Qua verlichtingsprotocollen worden de meest gangbare merken ondersteund, iets wat we graag zien. Verder naar de case valt gelijk het grote zijpaneel op, wat een beest is het!Het matglazen front-panel verbergt een tweetal 200mm aRGB fans die samen met de 120mm aRGB fan achterin voor een prima airflow moeten zorgen. Qua aansluitingen op het front panel zie we de standaard audio + 2 keer USB2.0 + 2 keer USB3.0, daarnaast is er ook nog een power- en RGB-knop.Aan de achterkant wordt goed zichtbaar gemaakt hoe groot de behuizing eigenlijk is, zo vindt je tussen het moederbord, de videokaart en de zijkant genoeg ruimte voor eventueel cable-management. Het zijpaneel is wellicht niet van glas gemaakt, toch voelt het robuust en geeft het wel de uitstraling die je bij een luxe case verwacht. Verder zijn alle panelen van relatief dik metaal vervaardigd wat het een stevige doch nette uitstraling geeft.Aan de onderkant zien we een stoffilter over de volledige lengte, nu verder naar het inbouwen.

Binnenkant & inbouwen


Voor het overzicht, deze ronde gebruiken we de volgende onderdelen:
– Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord
– AMD Ryzen 7 1700X CPU
– Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB RGB-geheugen
– Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
– Asus ROG Strix RX 580
– Samsung 970 EVO 500GB
– be quiet! Straight Power 11 850W

Aan de binnenzijde van de behuizing is echt zat ruimte, zo wordt er tot E-ATX ondersteund en kan je daarbij nog makkelijk alle kabeldoorvoeren en andere ruimte om het moederbord makkelijk bereiken. Ook is er nog een verwijderbare drive-bay die extra opslagruimte kan bieden voor wie niet genoeg heeft aan de overige interne ruimte.Aan de achterkant is er dus ook nog plaats voor een achttal SSD’s of een viertal HDD’s, en hier vinden we ook een goede hoeveelheid aan kabels en de aRGB controller. Deze aRGB controller is via de knop op het front-panel te bedienen en biedt een enorme diversiteit aan verschillende kleurmodi, van regenboog tot statisch blauw, voor ieder wat wils. Aan de achterkant is overigens zat ruimte voor flink dikke kabels, enkel het gebrek van mooie kabelgeleiders is een puntje van verbetering.


Voor het inbouwen van het systeem brengt het grote zijpaneel een extra voordeel, omdat het paneel namelijk ook de bovenkant beslaat kan je alles goed bereiken en zit je niet moeilijk te doen met krappe ruimtes of een slecht overzicht. Wat trouwens echt een leuke extra is: de verticale GPU mount wat een goede manier is om je luxe GPU te showen, je dient wel zelf een GPU riser te kopen waar je normaliter zo’n 3 tientjes aan kwijt bent.Voortaan zullen alle reviews betreffende een behuizing aangevuld zijn met een viertal metingen betreffende temperaturen. Deze kunnen we vergelijken omdat al mijn builds dezelfde hardware gebruiken. We draaien AIDA64 als zware last op de CPU en Heaven als last op de GPU. Let op: Sommige cases zijn gemaakt met een bepaalde airflow pattern in gedachten, daar houden we in dit geval geen rekening mee.
De View 37 doet niet al te gek in onze tests, zo blijven zowel de CPU als GPU prima binnen de perken. Ook de koeling rond het mobo lijkt prima in orde te zijn. Dat de GPU koel blijft is wel compliment waardig, want Thermaltake heeft die dus niet te dicht tegen het venster gestopt zoals soms het geval is. Dat maakt V-GPU hier een prima valide optie, ook zonder waterkoeling.


Een dikke sidenote over de geluidsproductie. Praktisch elke case is prima in staat de stock ventilatoren fluisterstil te houden. Het enorme aantal manieren waarop je dat kan testen maakt het praktisch onmogelijk om kort en bondig samen te vatten hoe stil een case is. We hebben besloten voor de geluidsmeting enkel te kijken hoe goed een case in staat is de 120mm all-in-one onder load, waarbij deze koeler echt flink luid is, te dempen. Deze resultaten zeggen dus niet dat al deze cases enorm luid zijn, in tegendeel, maar laten enkel zien wat het effect van de case is op een enorm luid onderdeel. Bij deze test scoort deze behuizing wellicht relatief hoog, dat komt ook doordat de front fans relatief hard aan het blazen waren wat natuurlijk extra herrie geeft.

Showcase


Uiteraard kunnen een aantal foto’s van de case + bijpassende build niet ontbreken. Enjoy!


Conclusie


Na de Thermaltake View 37 aRGB een tijdje gebruikt te hebben moet ik zeggen dat ik het een erg mooie case vind voor een prima bedrag. Het design weet zich te kenmerken door het grote gebogen zijpaneel en is daardoor anders dan vrijwel alle andere middenklasse behuizingen met een doorzichtig zijpaneel. De consequentie van een gebogen paneel op dit prijspunt is dat het kunststof is en geen glas, maar dat was onvermijdelijk. De verticale GPU mount is verder niet nieuw, maar toch verdiend deze een compliment in deze case want het maakt de uitstraling gewoon compleet en hij zit niet te dicht tegen het glas dat koeling een probleem is. Naast een mooie uitstraling brengt deze behuizing ook veel op praktisch gebied; ruimte voor cable-management, grote ATX borden en een heel scala aan HDD’s en SSD’s is allemaal aanwezig.

Puntjes van verbetering zijn er ook. Zo is het grote gebogen zijpaneel niet heel eenvoudig te verwijderen omdat deze erg stroef van de behuizing schuift. Dit kan overigens best exemplarisch zijn, maar de installatie wordt er wel iets door bemoeilijkt. Ook moet je er voor de verticale GPU optie zelf nog een riser bij kopen wat niet goedkoop is, en voor dit geld had het kabelmanagement best wat chiquer doordacht mogen zijn. Hier en daar is het chassis intern ook wat aan de spartaanse kant, maar gezien je genoeg ruimte hebt voor kabelmanagement is het ook niet echt iets om echt wakker van te liggen.

Conclusie: De Thermaltake View 37 aRGB weet door zijn gave uiterlijk en goede praktische eigenschappen echt zijn mannetje te staan. Zijn gebogen doorzichtige zijpaneel en verticale GPU mount brengen een nette build naar een nog hoger niveau in mijn optiek. Het design is toch ook echt wat anders dan de concurrentie, en met iets unieks scoor je altijd wat extra puntjes. Er zijn genoeg uitstekende cases voor dit geld te vinden, maar deze Thermaltake doet voor €130 gewoon uitstekend mee, tenminste als je niet vies bent van een beetje RGB.
Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.