Thermaltake’s ToughRAM RC DDR5-modules zijn binnenkort verkrijgbaar


Thermaltake heeft de beschikbaarheid van de ToughRAM RC DDR5-modules aangekondigd. Deze nieuwe modules komen verkrijgbaar in snelheden van 4800MHz, 5200MHz en 5600MHz, in kits van 2x16GB.

Deze nieuwe modules beschikken onder andere over ingebouwd power management, waardoor deze met voltages tot zo’n 1.1V efficiënt en zuinig blijven werken. Thermaltake garandeert goede werking met zowel Intel- als AMD-moederborden, al heeft de laatste van de twee nog geen moederborden met DDR5-geheugen in het assortiment.

Deze Thermaltake geheugenmodules komen wellicht zonder RGB-verlichting, toch heeft het merk daar een oplossing voor bedacht: een blok welke je bovenop de modules plaatst met daarin RGB-leds. Er is verder nog niks bekendgemaakt over dit product.

Prijzen en beschikbaarheid
Op het moment is de 2x16GB 4800MHz kit te bestellen voor ongeveer $430 USD, dit zal vermoedelijk met BTW neerkomen op zo’n €400. In maart zullen de 5200MHz en 5600MHz kits volgen.Bronnen: Thermaltake

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.