TP-Link lanceert Deco X50-router voor een WiFi-netwerk via 4G of 5G


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TP-Link

TP-Link heeft de Deco X50 4G en Deco X50 5G geïntroduceerd. Dit zijn multiroom Mesh WiFi gateways die zijn voorzien van WiFi 6 AX3000 en de mogelijkheid om verbinding te maken met 4G- of 5G-mobiele netwerken om het opzetten van een stabiel mesh WiFi-netwerk te vereenvoudigen en niet afhankelijk te zijn van een vaste internetverbinding.

Hoewel een vaste internetaansluiting tegenwoordig gemeengoed is, zowel thuis als op het werk, zijn er nog steeds locaties waar een vaste verbinding niet mogelijk is of simpelweg niet snel genoeg is vanwege verouderde infrastructuur. Met een Deco X50 4G of Deco X50 5G kan je eenvoudig een simkaart plaatsen en genieten van hoge internetsnelheden via het mobiele netwerk, waardoor elke locatie geschikt wordt voor een geavanceerde multiroom mesh WiFi-oplossing.

De installatie is eenvoudig, plug en play. Dit maakt het mogelijk om zonder enige complexiteit en zonder hoge kosten een breedbandinternetverbinding te realiseren op een vakantiehuisje, boerderij of andere afgelegen locatie. Ook locaties waar slechts tijdens een beperkte periode een verbinding nodig is, zoals tijdelijke huur, pop-upwinkels, evenementen, profiteren van deze 4G- of 5G-mesh WiFi-oplossing. Plaats een simkaart en volg de instructies in de app en je hebt binnen een handomdraai een stabiele internetverbinding.

De 5G-technologie zorgt voor een lagere latentie en verhoogde capaciteit. Het 4G-netwerk is al behoorlijk snel, maar de 5e generatie mobiele netwerktechnologie doet daar nog een schepje bovenop en weet downloadsnelheden drastisch te verhogen (gebaseerd op R16 Sub-6GHz). De Deco X50 4G haalt via mobiele netwerken snelheden tot 300 Mbps, terwijl de Deco X50 5G in staat is om snelheden tot maar liefst 3,4 Gbps te behalen, met een latentie zo laag als slechts enkele milliseconden. Je kan dus genieten van online gamen, streamen en andere zware internettoepassingen zonder concessies te doen.

Beide modellen beschikken ook over universele externe antenneaansluitingen, wat uitkomst biedt in gevallen waar er onvoldoende 4G- of 5G-bereik is, zoals in een goed geïsoleerde woning of metalen schuur.

Prijzen en Beschikbaarheid
De Deco X50 4G is april 2023 beschikbaar in Benelux voor een adviesprijs van €229,-. De Deco X50 5G komt in de loop van Q2 2023 beschikbaar in Benelux voor een adviesprijs van €399,-.Bronnen: TP-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.