De NC220 komt in een typisch TP-LINK doosje met groene kleuren. Op de voorzijde is de IP-camera zichtbaar, op de achterzijde komen we een lijstje met specificaties en features tegen.


Eenmaal geopend zien we direct de camera, deze mag voor nu nog even opzij. Laten we eerst de accessoires bekijken. We krijgen zoals gewoonlijk een stapeltje met boekjes, met een basale uitleg en tips om je NC220 te gebruiken.



Om de camera tegen een object te monteren krijg je dubbelzijdige tape, deze is op de voet van de NC220 te monteren. De power adapter mag ook zeker niet ontbreken. Wil je de camera op een grotere afstand monteren en is het stopcontact te ver weg? Met het meegeleverde verlengstuk kun je de kabel nog eens 2 meter uitbreiden. De power adapter zelf heeft een kabel van 2 meter, in totaal kun je dus 4 meter overbruggen.



En om de accessoires af te sluiten nog een netwerkkabel. Je kunt de NC220 zowel draadloos als bekabeld aansluiten. Je hebt deze kabel ook nodig voor de setup, meer hierover dadelijk in het hoofdstuk in de praktijk / setup.


De behuizing van de NC220 is volledig opgebouwd uit wit kunststof. Toch zit er een klein verschil tussen de behuizing met de fysieke camera module en de poot. De behuizing heeft een glossy afwerking, waar de poot een matte afwerking heeft. Deze matte afwerking voelt een stuk degelijker aan, om die reden vind ik het jammer dat de camera niet volledig mat afgewerkt is. De NC220 heeft een vrij ‘standaard’ design.



Aan de onderkant van deze poot is het serienummer te vinden, MAC-adres en de standaard inlogcode. Dankzij de axiale kogelverbinding is de camera 360 graden te draaien. Je kunt de poot ook in zijn volledigheid verwijderen. Je moet dan wel zelf een goochelen hoe je de camera gaat monteren. Het kogeltje blijft bevestigd aan het cameragedeelte, wat eventuele ‘herplaatsing’ makkelijker maakt. Jammer genoeg zijn er geen extra montagematerialen aanwezig om dit rechtstreeks uit de verpakking te kunnen doen.





Het camera gedeelte is voorzien van een LAN aansluiting, DC Power Jack ingang en een WPS-knop. De LAN aansluiting heb je nodig tijdens de setup, anders kun je de camera niet toevoegen binnen je netwerk.


Wat is er nu leuker dan één NC220? Twee NC220’s! Met een beetje fantasie is het net een stelletje. De bouwkwaliteit is voor de prijs erg degelijk, en voelt beter aan dan de Sitecom Mini van 112 euro. Nu kan de Mini wel wat meer dan de NC220 als het om specificaties en features gaat, maar het mag zeker gezegd worden. Dat de NC220 een vrij ‘standaard’ design heeft is ook niet fout. In deze prijspositionering moeten keuzes worden gemaakt, en blijft er weinig over aan budget om gekke dingen mee te doen. De combinatie van wat typisch vormgegeven maar wel degelijk gebouwd lijkt mij dan een prima keuze. Hieronder nog wat plaatjes om dit hoofdstuk af te sluiten.





Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu