Trust brengt duurzame gamingcontroller uit voor 30 euro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Trust

Trust brengt een tweetal nieuwe gamecontrollers uit, de Muta en Muta Wireless. De Muta-controllers zijn de eerste van nieuwe game-accessoires die Trust uitbrengt dit jaar. Deze nieuwe generatie gamepads vervangen de huidige Yula- en Muta-controllers van Trust. Ze bieden niet alleen een strak, opgefrist ontwerp, maar zijn ook duurzaam. De Muta’s zijn gemaakt van 75% gerecycled plastic en bieden gamers de mogelijkheid tot een meer milieuvriendelijke setup.

Door middel van de drie opties om te verbinden (via een 2,4 GHz USB-ontvanger, Bluetooth of USB-kabel) en de compatibiliteit met PC, laptop, Android, iOS, Nintendo Switch en meer is de controller voor bijna elk apparaat te gebruiken. De draadloze functie geeft de gamer bewegingsvrijheid. De oplaadbare, ingebouwde batterij zorgt ervoor dat je de game nooit hoeft te stoppen, zelfs niet tijdens het opladen. Bovendien heeft de Muta een Nintendo Switch-bewegingssensor waardoor gebruikers games met motion-control als nooit tevoren kunnen ervaren.

Zowel de draadloze als de bedrade versie hebben een aantal extra functies:
– Drukgevoelige triggers voor precieze en nauwkeurige besturing in games
– Verwisselbare D-pad covers zodat gebruikers hun gamepad kunnen personaliseren
– Realistische aanpasbare vibration feedback voor een meeslepende game-ervaring
– Een extra lange kabel van 3 meter voor opladen (draadloos) en plug & play-mogelijkheden (bedraad)
– 15 reactieve knoppen, 2 analoge joysticks en een 8-way D-pad

De Muta en Muta Wireless zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor de adviesprijs van respectievelijk €29,99 en €39,99.Bronnen: Trust

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.