Twee nieuwe Optix gamingmonitoren verschijnen online


Een tweetal nieuwe gamingmonitoren van MSI is pas op de website van het merk verschenen. Het gaat om een 23,8″ en 27″ model in de Optix-serie, we bespreken ze hier allebei even kort.

De Optix MAG245R2 is 23,8″ groot en heeft een IPS-paneel met een refreshrate tot 170Hz en een Full-HD resolutie. Het standaard is in vrijwel alle richtingen te draaien en kantelen, waarbij de monitor aan de achterzijde ook nog RGB-verlichting heeft zitten. Qua I/O’s is er beschikking over twee keer HDMI 1.4, DisplayPort 1.2a, audio en USB 2.0 in types A en B.

De Optix G27C7PDE is met 27″ een stuk groter, en beschikt daarbij ook nog over een 1500R-kromming. Verder heeft deze Full-HD monitor een refreshrate tot 165Hz en een VA-paneel. Deze monitor kan in hoogte en in hoek versteld worden, en beschikt verder over DisplayPort 1.4, twee maal HDMI 2.0 en audio.

Prijzen en beschikbaarheid
Zowel de Optix MAG245R2 als de Optix G27C7PDE komen deze maand nog verkrijgbaar. De 27″ Optix is al te pre-orderen voor €250, terwijl de kleine MAG245R2 zo’n €300 kost.Bronnen: MSI [1], MSI [2]

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.