Update – AMD’s Radeon Pro W6000-serie grafische kaarten met RDNA2 aangekondigd


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

SANTA CLARA, Californië – juni 2021 – AMD (NASDAQ: AMD) heeft recent de AMD Radeon™ PRO W6000-serie workstation graphics aangekondigd, die uitzonderlijke prestaties, stabiliteit en betrouwbaarheid levert voor professionele gebruikers. De nieuwe grafische producten zijn ontworpen en geoptimaliseerd voor veeleisende architecturale ontwerpworkloads, mediaprojecten met ultrahoge resolutie, complexe ontwerp- en technische simulaties en geavanceerde beeld- en videobewerkingstoepassingen.

Gebouwd op de bekroonde AMD RDNA™ 2-architectuur, de basis van de volgende generatie krachtige pc’s, laptops en veel van de hedendaagse gameconsoles, bevat de nieuwe productlijn de AMD Radeon PRO W6800, de snelste AMD RDNA-workstation grafische kaart ooit. Het bevat ook de AMD Radeon PRO W6600 grafische kaart, zorgvuldig ontworpen voor workflows met ultrahoge prestaties, en de AMD Radeon PRO W6600M GPU, ontworpen om professionele mobiele werkstations van stroom te voorzien.

“AMD RDNA 2 is van de grond af ontworpen om prestaties van wereldklasse te leveren voor een breed scala aan toepassingen en workloads”, zegt Scott Herkelman, corporate vice president en general manager, Graphics Business Unit bij AMD. “Door deze baanbrekende architectuur naar onze grafische line-up voor werkstations te brengen, kunnen gebruikers veel grotere datasets aanpakken, de rendertijden drastisch verminderen en de verwerking van zeer complexe modellen en simulaties versnellen. De AMD Radeon PRO W6000-serie geeft professionals een krachtige nieuwe tool in hun arsenaal om projecten te versnellen en creatieve visies tot leven te brengen.”

De belangrijkste mogelijkheden en kenmerken van de nieuwe AMD Radeon W6000-serie workstation graphics zijn onder meer:

– Bekroonde AMD RDNA 2-architectuur – Gebouwd op het geavanceerde 7nm-productieproces, introduceert AMD RDNA 2-architectuur een reeks geavanceerde functies die professionele graphics naar een nieuw niveau van prestaties en efficiëntie tillen.

– Enhanced Compute Units met realtime hardware-versnelde Raytracing – Enhanced Compute Units (CU) met Ray Accelerators bieden tot 46 procent snellere weergave dan Radeon PRO grafische kaarten op basis van architecturen van de vorige generatie in SOLIDWORKS Visualize 20212. Ondersteuning voor Variable Rate Shading (VRS) ) levert realtime fotorealistische viewports en rendering.

– AMD Infinity Cache – Tot 128 MB last-level data-cache geïntegreerd in de GPU-chip is ontworpen om latentie en stroomverbruik te verminderen, waardoor de AMD Radeon PRO W6800 de hoogste RDNA-werkstation GPU-prestaties tot nu toe kan leveren.

– Smart Access Memory – Ontgrendelt hogere prestaties voor belangrijke professionele workloads door AMD Ryzen™ 5000-serie desktopprocessors of bepaalde AMD Ryzen 3000-serie desktopprocessors toegang te geven tot het volledige snelle GDDR6 grafische geheugen.

– AMD Radeon™ PRO Viewport Boost – Ontworpen voor de professionele workloads van vandaag en compatibele software om de frame-per-seconde-prestaties van de viewport te verhogen met projectbestandsgroottes.

– Gecertificeerd voor toonaangevende professionele applicaties – AMD blijft samenwerken met toonaangevende leveranciers van professionele softwareapplicaties om ervoor te zorgen dat AMD Radeon PRO grafische kaarten zijn gebouwd voor veeleisende 24/7-omgevingen en zijn getest om te voldoen aan uitzonderlijke normen, waardoor ze de stabiliteit en betrouwbaarheid leveren die werkstationprofessionals nodig hebben.

Prijzen en beschikbaarheid
De AMD Radeon PRO W6800 grafische kaart is nu verkrijgbaar bij toonaangevende etailers/retailers voor een SEP van $ 2.249 USD. De AMD Radeon PRO W6600 grafische kaart zal naar verwachting in Q3 2021 verkrijgbaar zijn bij etailers/retailers met een SEP van $649 USD. AMD Radeon PRO W6600M GPU’s zullen naar verwachting vanaf juli 2021 beschikbaar zijn in het HP Fury ZBook G8 mobiele werkstation in bepaalde landen.

Update
Vanaf vandaag zijn de Radeon Pro W6600-grafische kaarten verkrijgbaar.Bronnen: AMD (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.