“Update naar One UI 4 zorgt voor mobiele ervaring die om jou draait”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Schiphol, 15 november 2021 – Samsung lanceert One UI 4. De geüpdatete gebruiksinterface wordt eerst uitgerold op de Galaxy S21-serie, waaronder de Galaxy S21, S21+ en Galaxy S21 Ultra. Met nieuwe mogelijkheden voor personalisatie, privacy-instellingen en toegang tot Samsungs groeiende ecosysteem, biedt One UI 4 een verbeterde mobiele ervaring die jou de controle geeft.

Jouw Galaxy, jouw manier
One UI 4 geeft je de handvatten die jij nodig hebt om een persoonlijke mobiele ervaring vorm te geven die passen bij jouw wensen en persoonlijkheid. Met de keuze uit een groot aantal Color Palettes pas je je smartphone moeiteloos aan: van het startscherm tot de iconen, menu’s, knoppen en achtergrond. En met de opnieuw ontworpen widgets is het makkelijker dan ooit om je persoonlijkheid te laten spreken. Met het grotere aanbod aan emoji, GIF’s en stickers druk je je nog beter uit.

Bescherm wat er echt toe doet
Privacy zonder sterke beveiliging bestaat niet. Daarom brengt Samsung de nieuwste privacy- en beveiligingsmogelijkheden naar One UI 4. Zo bepaal jij precies wat je wilt delen, en wat je privé houdt. Van meldingen op het moment dat een app de camera of microfoon probeert te gebruiken tot een nieuw privacy-dashboard dat alle instellingen op een plek verzamelt. Met One UI 4 wordt het monitoren en controleren van je privacy-instellingen makkelijker.

Verbonden met het grote geheel
One UI 4 helpt je het meeste te halen uit Samsungs uitgebreide ecosysteem van apparaten en apps van derden. Samsungs samenwerkingen met partijen zoals Google maken een moeiteloze ervaring met je favoriete apps en diensten mogelijk. Zo kun je genieten van apps als Google Duo, voor videogesprekken in hoge kwaliteit met vrienden en familie.

En of je nu een Galaxy Fold, Galaxy Watch of Galaxy Tab gebruikt: met One UI 4 krijg je een vergelijkbare ervaring op ieder apparaat en synchroniseer je je acties moeiteloos.

Beschikbaarheid
One UI 4 is vanaf 15 november beschikbaar op de Galaxy S21-serie en wordt daarna snel uitgerold naar andere toestellen in de Galaxy S- en Note-series, net als naar de Galaxy A-serie, vouwbare smartphones en tablets. Deze aankondiging gaat gepaard met een nieuwe software-update voor de Galaxy Watch-serie. Vanaf vandaag genieten ook gebruikers van de smartwatches van verbeterde gezondheidsfuncties en nieuwe wijzerplaten.Bronnen: Samsung

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.