Update – TEAMGROUP brengt eerste DDR5-modules eind juni naar de winkels


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Eind 2020 bereikte TEAMGROUP een samenwerkingsovereenkomst met topfabrikanten van DRAM-wafels en begon te werken aan DDR5-technologie. Sindsdien heeft TEAMGROUP zich toegelegd op het onderzoek en de ontwikkeling van DDR5-modules, in samenwerking met verschillende grote moederbordfabrikanten om ervoor te zorgen dat elke R&D-fase uitgebreide tests ondergaat en om producten te leveren van de hoogste kwaliteit die de industrie ooit heeft gezien. TEAMGROUP is vandaag toonaangevend in de industrie, aangezien we onze officiële lancering aankondigen van ’s werelds eerste DDR5-geheugenmodule voor desktops, de TEAMGROUP ELITE U-DIMM DDR5, die naar verwachting eind juni beschikbaar zal zijn op de belangrijkste EC-platforms voor consumenten wereldwijd en de begin juli.

De eerste lancering van de TEAMGROUP ELITE DDR5-geheugenmodule ondersteunt een capaciteit van 16 GB x 2 met een frequentie van 4800 MHz, met een spanning van 1,1 V CL40-40-40-77, die voldoet aan de standaardspecificaties die zijn gedefinieerd door de JEDEC-vereniging. Vergeleken met de maximale standaardfrequentie van 3200MHz in de DDR4-generatie, kan de DDR5 de snelheid verhogen tot 50%. De lage spanning van 1,1 V is ook energiezuiniger dan zijn vorige generatie; om minimale ruisinterferentie voor de geheugenmodule te garanderen, wordt het energiebeheer overgedragen van het moederbord naar het geheugen met een extra energiebeheer-IC (PMIC) voor een effectievere controle van de systeembelasting. Het meest ongelooflijke kenmerk van ELITE DDR5 is het verdubbelen van de 16 banken van DDR4 tot die van 32 in DDR5 om de IC-structuur te verbeteren, waardoor dubbele toegangsbeschikbaarheid wordt geboden. Een on-die ECC (error correction code) in de DRAM IC is ook beschikbaar voor zelfherstel van de DRAM-eenheid, zodat DRAM-systemen met DDR5 hogere stabiliteitsniveaus kunnen verkrijgen.

De geheugenmodule is geschikt voor moederborden uit de Intel 600-serie met DDR5-compatibiliteit. TEAMGROUP’s DDR5 zal eind juni wereldwijd beschikbaar zijn en de eerste productlancering zal in de schappen liggen bij Amazon US, Newegg, Amazon Japan en verschillende grote EC-platforms in Europa. Gamers, bereid je voor op de eerste smaak van de volgende generatie en omarm de glorie van het nieuwe DDR5-tijdperk met TEAMGROUP.

Update

Inmiddels is de 2x16GB ELITE kit voor ongeveer $399,90 verkrijgbaar via AmazonBronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments