Verkoop GeForce RTX 3060 Ti start vandaag


De verkoop van NVIDIA’s nieuwe RTX 3060 Ti zal vandaag beginnen. Met vanafprijzen van 420 euro zal deze kaart in de loop van de dag bij diverse webshops moeten verschijnen.

Vandaag om 15 uur CET zal de verkoop van de nieuwe RTX 3060 Ti beginnen. Bekend is dat deze videokaart beter presteert dan de RTX 2080 Super van de vorige generatie, voor een stuk lagere prijs. Op onder andere de website van Azerty zijn de prijzen van verschillende custom modellen al te vinden, waar de prijzen variëren tussen €459,95 voor de MSI Ventus en €699,95 voor de Asus ROG Strix.

NVIDIA’s GeForce RTX 3060 Ti beschikt over 4864 CUDA-cores en 8GB GDDR6-geheugen met een maximale bandbreedte van 448GB/s. Het grafisch vermogen zal rond de 200 watt gaan liggen en zal gevoed worden via een 12 pin-aansluiting. Met deze specificaties zal de kaart voornamelijk geschikt zijn voor 1080P- en 1440P-gaming. Onder andere Asus en Gigabyte hebben hun modellen geïntroduceerd, meer worden verwacht.NVIDIA heeft de RTX 3060 Ti op 1 december aangekondigd waar vandaag, 2 december, de kaarten verkrijgbaar zouden moeten komen. Ook heeft NVIDIA gelijk de adviesprijs meegegeven, welke minstens €419 zal betreffen. Hoe de voorraden zich gaan verhouden tegenover de vraag moet nog blijken, met alle andere reeds verkrijgbare RTX 30-series is dit namelijk nog steeds niet op orde.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.