Vermoedelijke specificaties RTX 3050 gelekt


Details over een vermoedelijk nieuwe RTX 30-serie kaart zijn verschenen. Wanneer en voor welke prijs deze kaart beschikbaar komt is nog niet bekend.

Dat NVIDIA nog een aantal goedkopere modellen uit gaat brengen is al langer bekend, maar vandaag zijn nieuwe details over een mogelijke GeForce RTX 3050 verschenen. Zo zou volgens een tweet deze kaart beschikking krijgen over de GA107-300 GPU met 2304 CUDA-cores, met vermoedelijk 4GB GDDR6-geheugen op een 128-bit bus. In vergelijking, de RTX 3070 welke €519 kost komt met 5888 CUDA-cores en 8GB GDDR6-geheugen.

Voor welke prijs de RTX 3050 over de toonbank zal gaan is nog niet bekend, wel zal dit het hoogstwaarschijnlijk het goedkoopste model van de RTX 30-serie worden, en daarmee in ieder geval onder de $350 komen.Bronnen: Kopite7kimi

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.