Een maandje geleden kreeg ik een leuk mailtje van MSI dat ze een ‘Fan Dag’ gingen organiseren. Ze wilden een bioscoopzaal afhuren om daar wat presentaties te geven, wat systemen neer te zetten om te gamen, wat pro gamers en dergelijke uitnodigen om enige illusie van ‘skills’ aan de bezoekers kant keihard af te straffen, en dergelijke leuke activiteiten. Ze wilden tevens wat aandacht besteden aan ‘user reviews’, of in elk geval mensen te motiveren om het reviewen van producten eens te overwegen. Helemaal prima natuurlijk, en helemaal extra leuk toen het verzoekje volgde of ik ook wat kon zeggen. Waarom niet!

Vandaag (28-02) was het dan zo ver. Oppas geregeld zodat de dame en ik samen op pad konden gaan, en in de auto gestapt naar de Euroscoop in Tilburg. Klein eindje rijden vanuit Den Haag, maar ach dan zie je ook nog eens een andere kant van Nederland. Uiteraard ook lekker op tijd vertrokken omdat het 1) toch een flink eind is en 2) je dan vooraf in alle rust rond kan snuffelen. Vooral dat laatste was prettig, want dan krijg je een wat betere blik op de mooie hardware die de dames en heren van MSI hadden opgesteld. Maar bij binnenkomst natuurlijk eerst even spieken in de bioscoopzaal, best wel heeeel erg tof gevoel meteen.


Daarna maar even rondspieken naar de opstellingen. Veel gaming laptops, barebones en show-benches, maar ook enkele desktops. Ook de bekende MSI draak ‘Lucky’ was in stevig formaat aanwezig voor wat foto’s, en uiteraard lagen er tal van GPU’s en moederborden uitgestald, het was tenslotte een MSI feestje.Om een uurtje of 11:30 gingen de spreekwoordelijke deuren open en begon de bioscoopzaal zich toch goed te vullen. Enkele dames van MSI gaven de officiële opening (Gezellig het geheel bij elkaar gekletst hè dames, al vond ik jullie wel héél erg vergevingsgezind tijdens de Quiz! 😉 ), gevolgd door een uitgebreide presentatie van Hardware.info over hun test- en review-werkzaamheden. Hij probeerde nog te insinueren dat 60+ foto’s voor een cpu-koeler review wat aan de extreme kant is.. pfffft onzin! Volgens mij is hij gewoon jaloers 😉

Case-modder Ian (Ianovski Designs) leek er in elk geval zin in te hebben!Die mooie presentatie werd weer gevolgd door… jawel: ‘yours truly’. Samen met de karma-koning Danny (TERW_DAN) kregen wij de gelegenheid wat te vertellen over onze review activiteiten, best leuk om eens te doen!En daar sta je dan opeens!

Ik dacht overigens het een beetje licht en gezellig te houden, niet rekening houden met het feit dat deze ‘leuke’ foto van mij met een AIO waterkoeler op m’n hoofd 5 meter groot op een bioscoopscherm zou komen. Niet helemaal waar je als kind van droomt als je ooit eens op een groot scherm staat, maar ach, het leek wel gewaardeerd te worden.


Na dit zware college op de lege maag was het tijd voor een pauze waarbij iedereen uiteraard aan de popcorn kon (het was tenslotte in een bioscoop), maar ook ‘eindelijk’ kon gaan gamen. Er waren tal van games geïnstalleerd dus er was voor ieder wel wat wils.

Vooral deze foto vond ik erg mooi: Gamen is voor Jong en ‘oud’!

Uiteraard kon je ook even goed rondsnuffelen bij de MSI Hardware zelf, een kijkje nemen bij streamer ‘Nysira’, en meekijken met de heren van het HWI Pro OC team die toch wel erg serieuze gezichten ophadden vandaag bij het overklokken. Reviewen vergt geduld, maar om hardware tot het uiterste te pushen moet je toch bijna Kid Jansen–like boeddhistengeduld leren opbouwen. Blijft natuurlijk wel indrukwekkend om te zien.

En de ‘slimste gamer van de dag’ award geef ik bij deze officieel aan mijn lieftallige echtgenote. Terwijl de MSI Quiz bezig was waarbij je wat leuke prijzen kon winnen (shirts, games, superschattige kleine MSI draakjes!) waren de game-stations grotendeels leeg, oftewel een prima moment om lekker in alle rust te gamen! De quiz werd nog opgevolgd door presentaties van Ubisoft (Tom Clancy’s The Division ziet er erg goed uit!), Gamersnet, en ESL. Flinke focus op gaming dus. Daarna wederom lekker gamen terwijl er wat live streams liepen, en het geheel werd afgesloten met een loterij waarbij nog wat leuke prijzen te winnen waren.


Al met al weer een lekker dagje doorgebracht met mede hardware- en gaming-fanaten. Heerlijk! Dit soort leuke dingen zijn m.i. zeker voor herhaling vatbaar. Dames en heren van MSI, en natuurlijk de andere sponsoren, bedankt! Een ‘recommended award’ om een eventuele volgende dag vast een ‘stamp of approval’ te geven lijkt mij hier op zijn plaats!


Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu lekker aan de slag kan met het maken van een review van de MSI GeForce GTX 960 Gaming 2G. Dit zal echter nog even duren, dus vermaak je in de tussentijd met onze andere reviews zoals bijvoorbeeld van de MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G!

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.