“VESA introduceert nieuwe DisplayHDR True Black 600-standaard”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van VESA

BEAVERTON, Oregon – September 2021 – De Video Electronics Standards Association (VESA®) heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw 600-prestatieniveau heeft toegevoegd aan de DisplayHDR True Black High Dynamic Range (HDR)-specificatie en standaard. Gebaseerd op VESA’s algemeen aanvaarde High-Performance Monitor en Display Compliance Test Specification (DisplayHDR), is de DisplayHDR True Black-standaard geoptimaliseerd voor emissieve weergavetechnologieën, zoals organische lichtemitterende diode (OLED) en toekomstige microLED-schermen. De nieuwe DisplayHDR True Black 600-laag biedt een hogere luminantie dan de bestaande DisplayHDR- en DisplayHDR True Black 400- en 500-lagen. DisplayHDR en DisplayHDR True Black zijn de eerste volledig open standaarden in de beeldschermindustrie die HDR-kwaliteit specificeren voor respectievelijk LCD- en emissieve beeldschermen.

VESA heeft vandaag ook aangekondigd dat drie producten al zijn gecertificeerd voor het nieuwe DisplayHDR True Black 600-prestatieniveau: de ASUS Vivobook Pro 14-, Vivobook Pro 14X- en Vivobook 15-laptops. ASUS onthult deze producten vandaag formeel op een apart bedrijfsevenement.

“ASUS kondigt met trots zijn familie van Vivobook Pro-laptops aan met de eerste VESA DisplayHDR True Black 600-gecertificeerde schermen”, zegt Rex Lee, hoofd van ASUS Personal Computer Business Unit. “Sinds we in 2019 een verbluffend 4K OLED-aanraakscherm hebben geïntroduceerd op de Zenbook Pro Duo-laptop, zijn we vastbesloten om OLED-technologie aan meer van onze klanten aan te bieden. Naast onze baanbrekende prestatie bij het passeren van de VESA DisplayHDR True Black 600-standaard, hebben we deze verbeterde visuele ervaring ook beschikbaar gemaakt voor casual makers en de dagelijkse laptopmarkt. De nieuwe Vivobook Pro 14/14X/15-laptops zijn ontworpen voor jonge casual makers, en de VESA DisplayHDR True Black 600-standaard zorgt ervoor dat onze klanten details als nooit tevoren kunnen zien, zodat ze content kunnen creëren in het steeds populairder wordende HDR-formaat zonder gedoe, waar dan ook. De nieuwe Vivobook 15 is een alledaagse laptop voor werk en ontspanning, en maakt het voor gebruikers gemakkelijker dan ooit om te genieten van de rijke wereld van HDR-multimedia-inhoud. Met de nieuwe normen kunnen onze gebruikers nu genieten van creaties van bioscoopkwaliteit, precies zoals de regisseur het bedoeld heeft. We zijn van mening dat de baanbrekende HDR-mogelijkheden en lage emissies van blauw licht van onze nieuwe OLED-schermen een echte impact zullen hebben op elke laptopbezitter, waardoor ze meer plezier zullen beleven aan het creëren van content, werk en entertainment, en onze klanten eindeloze mogelijkheden zullen bieden.”

Een betere toekomst voor OLED-schermen
DisplayHDR True Black zorgt voor tot 100x diepere zwartniveaus naast een groter dynamisch bereik en een 4x verbetering in stijgtijd in vergelijking met VESA’s DisplayHDR 1000 prestatieniveau*. Dit zorgt voor een visueel verbluffende ervaring voor thuisbioscoop- en gameliefhebbers. Het nieuwe DisplayHDR True Black 600-niveau vereist een toename van 20 procent in luminantie in vergelijking met het True Black 500-niveau, wat resulteert in een merkbaar helderder scherm met behoud van hetzelfde uitstekende zwartniveau en dezelfde kleurkwaliteit als typerend voor OLED-schermen.

“Enkele dozijn laptopproductfamilies van meerdere leveranciers zijn al gecertificeerd volgens de DisplayHDR True Black-specificatie op de 400- en 500-niveaus. Dit toont de groeiende acceptatie en acceptatie van de DisplayHDR True Black-standaard en emissieve beeldschermen in de pc-industrie in het algemeen aan”, aldus Roland Wooster, voorzitter van de VESA-taakgroep die verantwoordelijk is voor DisplayHDR, en de vertegenwoordiger van de vereniging van Intel Corporation voor HDR-beeldschermen. technologie. “VESA blijft onze DisplayHDR- en DisplayHDR True Black-standaarden updaten met aanzienlijk strakkere prestatiestatistieken om nieuwe ontwikkelingen in HDR-technologie weer te geven. Een goed voorbeeld hiervan is ons nieuwe True Black 600-prestatieniveau, dat een belangrijke mijlpaal is in het DisplayHDR-logo en het specificatieprogramma. We zijn verheugd om aan te kondigen dat ASUS de eerste producten heeft geïntroduceerd die zijn gecertificeerd voor dit nieuwe niveau, en we kijken ernaar uit om de komende maanden meer producten te zien uitrollen die voldoen aan dit hogere prestatieniveau.”Bronnen: VESA

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments