VideoCardz voorspelt de lancering van de nieuwe Intel CPU’s


Volgens VideoCardz kunnen we uitkijken naar de lancering van de volgende generatie Intel Core-processors in het midden van de volgende maand. Het lijkt erop dat Intel een geleidelijke lancering zal hanteren, zoals gebruikelijk bij hun productintroducties. Interessant is dat er geen nieuwe chipset beschikbaar zal zijn voor de 14e generatie Core-processors, wat betekent dat moederbordfabrikanten vrij zijn om hun bijgewerkte moederborden voor deze nieuwe processors naar eigen inzicht te lanceren, en deze zouden later deze maand beschikbaar moeten zijn.

De eerste CPU’s die gelanceerd zullen worden, zijn naar verluidt de Core i9-14900K, Core i7-14700K en Core i5-14600K, samen met hun KF-varianten. Reclame voor deze CPU’s begint op 16 oktober, met verkoop en beoordelingen op 17 oktober, volgens VideoCardz. De rest van de Raptor Lake-refresh CPU’s wordt pas begin 2024 verwacht, waarschijnlijk met een aankondiging tijdens CES, gevolgd door beschikbaarheid in het eerste kwartaal.

Interessant is dat Intel naar verwachting de Raptor Lake-refresh processors officieel zal aankondigen tijdens Intel Innovation 2023, dat op 19 september begint. Vroege prestatielekken suggereren echter dat mensen met recente CPU’s misschien niet sterk verleid zullen worden door deze nieuwe Intel-chips, en dat de meeste consumenten wellicht beter kunnen wachten tot Intel volgend jaar overstapt naar een nieuw processorsocket als ze een nieuw Intel-gebaseerd systeem overwegen.Bronnen: VideoCardz

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?