Volg de aankondiging van de RX 6700 XT hier


Vandaag zal AMD een nieuwe toevoeging aan de Radeon RX 6000-serie aankondigen. Nu geeft het merk verder niet heel veel details over het specifieke model, het zal vrijwel zeker om de RX 6700 XT gaan. De stream is via Youtube te volgen:

De RX 6700 XT zal beschikken over een Navi 22 XT GPU met 12GB GDDR6 geheugen op een 192-bit geheugenbus en 40 Compute Units (CUs). De voorraad van de RX 6700 XT-serie zal, net als vrijwel elke grafische kaart, schaars zijn. Tot op heden is er minder bekend over de non-XT variant van de RX 6700, wel zou deze gebruik maken van de Navi 22 XL GPU met 6GB GDDR6-geheugen op een 192-bit bus. Deze laatste kaart heeft tot dusver een nog onbekende launchdatum.

AMD geeft aan dat de livestream via deze link te volgen zal zijn, anders via de video hierboven. Het evenement vindt vandaag plaats om 17:00 Europese tijd. Vermoedelijk zal de RX 6700 XT pas daadwerkelijk verkrijgbaar komen vanaf 17 maart.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.