“Volledige Alder Lake-S line-up verschenen inclusief prijzen”


BestBuy heeft de nieuwe Intel processor line-up online gezet. Het gaat om de Alder Lake-S modellen, welke Intel binnenkort pas aan zal kondigen. Daarbij worden er ook al prijzen in US dollar bij vermeld, waardoor er een beeld wordt gevormd van de adviesprijzen die Intel bij de CPU’s meegeeft.

Zo kost de 16-core (8+8) Core i9-12900 met 24 threads zo’n $530, wat omgerekend naar euro’s en met BTW op zo’n €500 uit zal komen. De goedkoopste van het stel, een vermoedelijk Pentium G-model, heeft twee cores en vier threads tot de beschikking, en komt met een omgerekende europrijs van zo’n €55-€60.

Inmiddels zijn een aantal processors al verdwenen van de website, of simpelweg als ‘nog niet leverbaar’ gemarkeerd. Tijdens CES 2022, in het begin van het nieuwe jaar, zal Intel deze processors officieel uit gaan brengen. Waarschijnlijk zullen ze kort daarna ook voor consumenten te bestellen zijn.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.