Review: WeLoop Tommy Smartwatch

Hier te koop op DealExtreme / DX.com (link)
WeLoop Official productwebsite

T/m 31/10 kun je de couponcode DXTOMMYNL op DX.com gebruiken om 5% korting te krijgen!Ik hou mijn ogen altijd open voor “leuke” ontwikkelingen, al moet ik toegeven ook stiekem wel een relatief ouderwetse pc-fanaat te zijn. Hoewel ik niet zal beginnen met “vroegah was alles beter …” kijk ik soms wel met een scheef oog wanneer er weer iets nieuws uit komt wat zogenaamd de wereld op z’n kop zal zetten. Ook de introductie van de Apple smartwatch deed mijn ogen aardig rollen, en dat was nog afgezien van de prijs en de iPhone-only koppeling. Toch is er voor het fenomeen smartwatches wel iets te zeggen, en de inmiddels stevige markt van betaalbare types lonkte toch enigszins met modellen zoals de Pebble.

Nu ben ik helemaal geen horloge of sieraden fan, en zou ik het liefst niets om mijn handen of vingers dragen (De trouwring blijft trouw om om discussies te voorkomen, maar daar blijft het ook wel bij), echter een smartwatch voor 60 euro, ruim de helft minder dan de populaire Pebble, met grote beloftes wat betreft de batterijduur zou wel een leuk onderwerp voor een review moeten zijn, en in het slechtste geval een leuk cadeautje voor iemand met een echte liefde voor horloges en technologie.

Zo komen wij bij de WeLoop Tommy Smartwatch, welke inmiddels voor ca 75 USD, iets onder de 60 euro, via DX.com te bestellen is. Oftewel het is een Chinese toevoeging aan de markt van de smartwatches, waarbij de prijs zoals we verwachten erg scherp is in verhouding met de concurrentie, en ik zeer benieuwd was er niet op kwaliteit is ingeleverd. In de voorverkoop waren de prijzen zelfs nog iets gunstiger. Ik heb voor de zwarte variant gekozen, al zouden er ook witte en rode varianten moeten zijn, die op moment van schrijven echter uitverkocht lijken.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.