Western Digital en Sony brengen eerste officiële M.2 SSD uit voor PlayStation 5


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Western Digital

Western Digital Corp. en Sony Interactive Entertainment LLC (SIE) werken samen voor de eerste officiële PlayStation-gelicentieerde M.2 SSD voor PS5-consoles. Met de WD_BLACK SN850 M.2 SSD voor PS5 kunnen gamers de snelle opslagcapaciteit van hun console uitbreiden. De drive is geschikt om de meest intensieve gameplay aan te kunnen.

Western Digital heeft de drive getest in meerdere scenario’s voor PS5. Dit proces omvatte honderden uren van testen van de meest grafisch rijke games in verschillende genres, om ervoor te zorgen dat de gameplay van op de drive opgeslagen games net zo snel, soepel en visueel meeslepend is als altijd.

Met de WD_BLACK SN850 M.2 SSD voor PS5 kunnen gamers zowel PS5-games als PS4-games rechtstreeks vanaf de drive opslaan en spelen. Dankzij het alles-in-één SSD-ontwerp met heatsink is installatie zorgeloos. Lange laadtijden worden verkort met PCIe Gen4-technologie en een leessnelheid tot 7000 MB/s brengt gamers snel in het spel.

Prijzen en beschikbaarheid
De WD_BLACK SN850 NVMe M.2 SSD voor PS5 is verkrijgbaar voor 214,99 euro voor 1TB, en 319,99 euro voor 2TB. De drive is nu exclusief te koop via de webshop van Western Digital, vanaf medio augustus 2022 is de drive verkrijgbaar bij andere winkels.Bronnen: Western Digital

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.