Western Digital lanceert nieuwe SanDisk Professional-opslagmedia


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Western Digital

Western Digital Corp. introduceert tijdens het What’s Next Western Digital Event nieuwe producten voor het SanDisk Professional portfolio, waaronder een modulaire SSD-opslagoplossing en ’s werelds snelste UHS-I SD en microSD-geheugenkaarten. De nieuwe producten zijn ontworpen om schaalbare, hoogwaardige en betrouwbare oplossingen te leveren aan professionals in diverse branches.

SanDisk Professional PRO-BLADE
Het krachtige en veelzijdige SanDisk Professional PRO-BLADE ecosysteem is ontworpen om de workflow op zowel kantoor als op locatie te transformeren. Het bestaat uit de PRO-BLADE SSD mag, PRO-BLADE TRANSPORT draagbare behuizing en PRO-BLADE STATION desktop behuizing.

De PRO-BLADE SSD mag is een veelzijdige NVMe SSD die de basis vormt van de modulaire SSD opslagoplossing. De SSD is draagbaar en bestand tegen vallen tot drie meter en 1800 kg belasting. De PRO-BLADE SSD kan in de eveneens draagbare PRO-BLADE TRANSPORT behuizing geplaatst worden. Gebruikers profiteren zo ook onderweg van schaalbare capaciteit en tijdsbesparing doordat zij eenvoudig kunnen wisselen tussen PRO-BLADE SSD mags met grote hoeveelheden content van hoge resolutie. De PRO-BLADE TRANSPORT met USB-C (20 Gbps) biedt lees- en schrijfsnelheden tot 2000 MB/s. De behuizing kan aan een USB-C-compatibele camera gekoppeld worden om hoge resolutie opnames rechtstreeks op de PRO-BLADE SSD op te nemen. Gebruikers kunnen tussen SSD’s wisselen zonder dat opnames onderbroken worden.

De desktop SSD-behuizing is ontworpen voor professionals die een snelle, optimale workflow willen creëren voor het opnemen, kopiëren en bewerken van hun content. Er kunnen tot vier PRO-BLADE SSD’s in het PRO-BLADE STATION worden geplaatst. De desktop-behuizing heeft een Thunderbolt 3 (40 Gbps) interface en maakt gelijktijdige offloading, real time 4K/8K/12K-bewerking en snelle kopieën mogelijk.

Andere innovaties
De SanDisk Extreme PRO-klasse geheugenkaarten behalen UHS-I-leessnelheden tot 200 MB/s, wat ze de snelste UHS-I SD en microSD-geheugenkaarten ter wereld maakt. De snelheid wordt bereikt door gebruik te maken van SanDisk QuickFlow-technologie van Western Digital. In combinatie met de nieuwe SanDisk Professional PRO-READER SD- en microSD leveren de kaarten ongeëvenaarde snelheden.

Beschikbaarheid
De PRO-BLADE SSD mag is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 TB, 2 TB en 4 TB en is naar verwachting vanaf juni 2022 beschikbaar. De PRO-BLADE TRANSPORT draagbare SSD-behuizing is verkrijgbaar zonder opslag of met 2 TB of 4 TB capaciteit en is naar verwachting vanaf juni 2022. De PRO-BLADE STATION desktop SSD-behuizing is naar verwachting eind 2022 beschikbaar. De SanDisk Extreme PRO UHS-I SD- en microSD-kaarten en de SanDisk Professional PRO-READER zijn vanaf juni 2022 verkrijgbaar.Bronnen: Western Digital

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.