Western Digital toont My Book externe schijf met 22TB opslag


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Western Digital

Om consumenten te helpen hun steeds groter wordende hoeveelheid data te behouden, breidt Western Digital het My Book Desktop Storage-assortiment uit. Met de 22 TB My Book Desktop Hard Drive bereikt het bedrijf de hoogste capaciteit voor consumenten.

De WD My Book van 22 TB biedt gebruikers de mogelijkheid om duizenden bestanden van een verscheidenheid aan opslagapparaten, waaronder draagbare SSD’s en HDD’s, geheugenkaarten en USB-sticks, samen te voegen op één georganiseerde, gemakkelijk toegankelijke locatie.

Voor nog robuustere opslag is de My Book Duo nu verkrijgbaar met een capaciteit van 44 TB. De My Book Duo is uitgerust met voor RAID geoptimaliseerde Western Digital-schijven en kan opnieuw worden geconfigureerd naar RAID-1 voor redundantie (gegevensspiegeling) of worden gebruikt als twee onafhankelijke schijven (JBOD) met de meegeleverde software.

Prijzen en beschikbaarheid
De My Book 22 TB is per direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €679,99. De My Book Duo 44 TB heeft een adviesprijs van €1696,99 en komt later dit jaar beschikbaar.Bronnen: Western Digital

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.