Western Digital vergroot aanbod SSD’s tot 4TB


Tijdens CES 2021 heeft Western Digital aangekondigd een aantal bestaande externe SSD’s te voorzien van opslagcapaciteiten tot 4TB. Zo komt de SanDisk Extreme Pro Portable SSD voortaan met 4TB beschikbaar, deze NVMe externe-SSD beschikt over lees- en schrijfsnelheden tot 2000MB/s en door de aluminium heatsink welke ook als behuizing fungeert blijft deze goed presteren. De adviesprijs is € 951,99.

Vervolgens de SanDisk Extreme Portable SSD, welke ook een NVMe solid-state schijf betreft met lees- en schrijfsnelheden tot ongeveer 1000MB/s. Verder biedt deze schijf valbescherming tot twee meter en is deze voorzien van een IP55-certificering wat betreft water- en stofdichtheid. De 4TB SanDisk Extreme Portable SSD is naar verwachting later dit kwartaal verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 827,99.

De WD_Black P50 Game Drive SSD is speciaal gemaakt voor gamers, en haalt leessnelheden tot 2000MB/s. Deze drive is compatibel met pc, PlayStation 4 en Xbox One en zal verkrijgbaar als 4TB later dit kwartaal in de winkels komen voor €832,99.

Als laatste de WD My Passport SSD, welke beschikt over een duurzaam metalen ontwerp verkrijgbaar in verschillende kleuren, en daarbij ook schok- en trillingsbestendig en valbestendig is tot ongeveer 2 meter. De NVMe-technologie zorgt voor lees- en schrijfsnelheden tot ongeveer 1000MB/s, en later dit kwartaal zal de My Passport verkrijgbaar komen in 4TB voor €827,99.Bronnen: Western Digital (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.