Xbox introduceert ‘ontworpen voor Xbox Series X en S’ monitoren


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Xbox

Bij Xbox hebben we lang geloofd dat het bieden van keuze aan onze spelers een cruciaal onderdeel is van de game-ervaring. Of het nu gaat om controllers, headsets of opslag, producten die beschikbaar zijn in het Designed for Xbox-programma verbeteren de gebruikerservaring op Xbox.

Er zijn maar weinig apparaten in gaming zo belangrijk als uw beeldscherm, en we weten dat met een nieuwe consolegeneratie een ongeëvenaarde betrouwbaarheid in uw game-ervaringen wordt geleverd. Met de verbluffende visuele mogelijkheden van de Xbox Series X|S en nieuwe weergavefuncties zoals HDR, 4K bij 120 Hz en Variable Refresh Rate (VRR), willen we Xbox-fans helpen de ideale monitor te vinden voor de game-ervaring van jouw voorkeur. Hoewel de beschikbare opties eindeloos en soms zelfs ronduit verwarrend lijken, staat het Designed for Xbox-team voor je klaar.

Vandaag kondigen we voor het eerst aan dat gamingmonitors van onze gelicentieerde partners zullen deelnemen aan het Designed for Xbox-programma! We hebben de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met toonaangevende beeldschermfabrikanten, waaronder Philips, ASUS en Acer, om deze producten voor te bereiden om optimaal te profiteren van de Xbox Series X|S en HDMI 2.1. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe monitor voor gaming op pc of Xbox Series X|S, onze nieuwe Designed for Xbox-monitoren zijn deze zomer verkrijgbaar.

Binnenkort zullen spelers de nieuwe “Gaming Features for Xbox”-badge zien verschijnen op geselecteerde monitoren op de markt, dus je kunt erop vertrouwen dat je nieuwe scherm de volledige snelheid, prestaties en technologie van Xbox Series X|S ondersteunt. Bekijk onze woordenlijst hier voor meer informatie over de functies en technologie die de Xbox Series X|S aandrijft.

Van variabele verversingssnelheid (VRR) tot HDR, deze monitoren zullen de kracht van de allernieuwste HDMI 2.1-technologie benutten om een ​​meeslepende, hifi-ervaring te leveren die nog nooit eerder is vertoond.

Philips Momentum 559M1RYV 55”
Voor liefhebbers van consolegaming is het nieuwe Designed for Xbox Philips Momentum-scherm wat spelers verwachten van hifi-monitoren in dit nieuwe gamingtijdperk. Met 55 inch is deze monitor een tv en soundbar in één. De Philips Momentum is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en gevalideerd om optimale prestaties van de Xbox Series X|S te leveren zodra je hem aanzet. Het biedt kwaliteitsgeluid dat is ontwikkeld door audio-experts, Bowers & Wilkins en nieuwe Ambiglow-verlichting die een beeld-matchende lichtkrans op de achterwand creëert, het scherm visueel vergroot en spelers een echt meeslepende ervaring geeft.

De Philips Momentum ondersteunt 4K-resolutie bij 120 Hz, aangedreven door AMD FreeSync Premium Pro-technologie om screen tearing te verminderen. Het introduceert ook een nieuwe, speciale Xbox-beeldmodus. Spelers kunnen genieten van contrastrijke HDR met de VESA-gecertificeerde DisplayHDR 1000, die lokaal dimmen en een piekluminantie biedt die meer dan 3x zo hoog is als die van middelgrote schermen op de markt.

De Philips Momentum 559M1RYV 55″ zal vanaf deze zomer wereldwijd verkrijgbaar zijn voor $ 1599,99 USD, samen met andere toekomstige producten terwijl we ernaar streven om het Xbox-gelicentieerde monitorecosysteem met het team van Philips uit te breiden.

ASUS Strix Xbox-editie gamingmonitor XG43UQ 43″
Onze vrienden bij de Republic of Gamers hebben hard gewerkt aan een nieuwe monitor voor Xbox-fans. De ASUS ROG Strix Xbox-editie wordt geleverd op 43 inch en levert 4K UHD-beelden en een responstijd voor bewegende beelden van 1 ms (MPRT) voor supersnel gamen op een groot scherm.

In samenwerking met het Designed for Xbox Team heeft ASUS een Xbox-modus gecreëerd voor de beste kleur-, contrast- en tintinstellingen in combinatie met Xbox Series X|S. Deze monitor is ook voorzien van AMD FreeSync Premium Pro-technologie die een einde maakt aan schokkerige gameplay en deze vervangt door supervloeiende native 4K bij 120 Hz gaming via HDMI 2.1. Bovendien biedt het een 90% DCI-P3-kleurengamma en DisplayHDR 1000-certificering voor hoogwaardige beelden en levensechte kleuren. De ASUS ROG Strix Xbox Edition XG43UQ 43″ zal beschikbaar zijn in oktober 2021 en de prijs kan per regio verschillen, neem contact op met uw plaatselijke winkels voor meer gedetailleerde informatie.

Acer Xbox Edition-gamingmonitor XV282K KV 28”
De 28-inch Acer Xbox Edition-gamingmonitor ondersteunt 4K bij 120 Hz en HDMI 2.1, waardoor gameplay van de volgende generatie tot het uiterste wordt gedreven op Xbox Series X|S. Het heeft een lage responstijd van 1 ms en zorgt voor een hoge kleurnauwkeurigheid, terwijl de VESA DisplayHDR 400 geweldige contrasten biedt tussen donkere en lichte tinten.

Net als andere monitoren die het programma binnenkomen, is dit scherm AMD FreeSync Premium Pro ready. Uitgerust met Acer VisionCare 3.0, is de Acer Xbox Edition Gaming Monitor een van de eerste monitoren die TUV/Eyesafe-gecertificeerd is, waardoor de ogen van gamers minder worden wanneer ze in hun game-avonturen duiken. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in pc-gaming of een robuustere technische installatie: dit model heeft een ingebouwde KVM-switch, waarmee eenvoudig kan worden gewisseld tussen meerdere pc’s zonder de instellingen van de monitor, het toetsenbord en de muis te hoeven wijzigen. De 28-inch Acer Xbox Edition-gamingmonitor XV282K KV kost $ 949,99 USBronnen: Xbox

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.