“XPG brengt gamingmuis uit met 1TB SSD ingebouwd”


XPG heeft laten weten te werken aan een gamingmuis met een SSD ingebouwd. Deze zogenaamde XPG Vault Gaming Mouse kan via USB Type-C verbonden worden, en biedt daarbij plaats voor een SSD tot 1TB groot. Deze SSD kan een theoretische snelheid van 985MB/s behalen, en maakt het mogelijk om games vanaf de interne schijf te runnen, en te integreren met XPG’s Prime Software Ecosystem. Van deze laatste software heeft XPG nog geen verdere details vermeld.

Daarbij zal XPG de ALPHA-serie gamingmuizen introduceren. Deze muis komt in drie versies verkrijgbaar, namelijk met Bluetooth, 2.4GHz en bedraad. Daarbij heeft de ALPHA een ergonomisch ontwerp, en een PIXART PAW335 optische sensor.

XPG heeft aangegeven tijdens CES 2022, in januari komend jaar, meer bekend te maken over de nieuwe peripherals voor 2022.Bronnen: XPG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.