XPG brengt Spectrix S20G M.2 SSD uit


XPG heeft recent een nieuwe M.2 SSD aangekondigd, de Spectrix S20G. Beschikbaar in de opslagcapaciteiten 500GB en 1TB zal deze SSD beschikken over leessnelheden tot 2500MB/s en RGB-verlichting.

Deze nieuwe SSD van XPG is speciaal gemaakt voor gamers, en beschikt over een brushed look met RGB-verlichting op de onder- en bovenkant. Verder heeft deze M.2 2280 SSD lees- en schrijfsnelheden tot 2500MB/s en 1800MB/s via de 3D NAND flash. Daarbij beschikt de Spectrix S20G over LPDC error-correctie en AES256 encryptie voor bescherming van data.


Het merk geeft aan dat de Spectrix S20G in twee varianten verkrijgbaar zal komen, namelijk 500GB en 1TB. Wanneer de Spectrix SSD’s en voor welke prijzen deze verkrijgbaar zullen komen is nog niet bekend. XPG geeft een garantie van 5 jaar.Bronnen: XPG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.