XPG lanceert draadloze Alpha gamingmuis


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van XPG

XPG, een leverancier van systemen, componenten en randapparatuur voor gamers, esporters en techliefhebbers, kondigt vandaag de ALPHA WIRED en WIRELESS gamingmuis aan. De muis, winnaar van de Red Dot Design Award 2022, heeft een ergonomisch ontwerp, een energiezuinige PAW-3335-sensor en eersteklas OMRON-schakelaars voor comfort en prestaties.

Bekroond ergonomisch ontwerp
De ALPHA-gamingmuis heeft eenvoudige en elegante gebogen contouren met een comfortabele grip die de industriële ontwerptaal van XPG weerspiegelt, genaamd “:Exoskeleton”. De ontwerpfilosofie benadrukt een balans tussen vorm en functie, met een focus op ergonomie. Door gegevens van een grote pool van uiteenlopende onderwerpen te bestuderen met behulp van XPG’s AI-gestuurde handscantoepassing, kon XPG de optimale muisvorm bepalen. De totale breedte van de muis is bijvoorbeeld afgeleid van het gemiddelde van de vingermetingen die zijn verzameld om een ​​apparaat met een ideale gripmaat te creëren.

Gemaakt voor de beste game-ervaring
Aan de binnenkant zal XPG ALPHA ook indruk maken. Uitgerust met een energiezuinige, krachtige PAW-3335-sensor van Pixart, biedt hij een reeks DPI-instellingen van 100 tot 16000 om te voldoen aan de vereisten van alle soorten games. Bovendien biedt een programmeerbare driehoekige knop aan de bovenkant van de muis uitstekende flexibiliteit bij het aansluiten op XPG PRIME-software. XPG ALPHA is ook gemaakt om lang mee te gaan met eersteklas OMRON-schakelaars die 60 miljoen klikken kunnen verwerken. De verbindingsmodi omvatten een lage latentie 2.4G draadloos via speciale dongle voor gaming of een standaard Bluetooth directe verbinding voor veelzijdigheid en productiviteit, met een batterijduur tot 60 uur terwijl nog steeds standaard LED-verlichting wordt gebruikt.

De RGB-verlichting op de ALPHA verspreidt subtiel en elegant licht via 3 speciale zones die onafhankelijk van elkaar zijn. Lichtinstellingen kunnen worden opgeslagen met behulp van 3 aanpasbare hardwareprofielen of via XPG PRIME-software.

Customisen met XPG PRIME
XPG ALPHA is een met software programmeerbare gamingmuis, waarbij knoppen, DPI-instellingen en RGB-lichteffecten kunnen worden aangepast en aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Programmeerbare knoppen, knoptoewijzingen en macro-instellingen kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen in gebruikersprofielen voor naadloos schakelen tussen pc’s.Bronnen: XPG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.