ZADAK lanceert Spark DDR5-modules met RGB-verlichting


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ZADAK

ZADAK®, een leverancier van pc-gamingcomponenten en innovatieve waterkoelingsoplossingen, heeft vandaag de lancering aangekondigd van SPARK RGB DDR5 desktop-gaminggeheugenmodules. SPARK RGB DDR5 is de eerste module van ZADAK in het DDR5-formaat. De prestaties, capaciteit, stabiliteit en energiebesparende efficiëntie zijn allemaal aanzienlijk verbeterd. Hij levert snelheden van 5200 MHz tot 6400 MHz en is verkrijgbaar in capaciteiten van 16 GB en 32 GB. Het zal zeker een hit worden onder early adopters en high-end gamers.

Edelsteen-vormig lichtgeleiderontwerp
De SPARK RGB DDR5 gaming-geheugenmodule heeft een matwitte buitenkant met een matte textuur. De bovenkant van de module is voorzien van een slanke dissipatie-array van aluminiumlegering die warmte afgeeft van het koellichaam. En het verspringende ontwerp van de materialen zorgt voor een hol lichtgeleidend effect met edelsteenachtige decoraties. Het oog wordt onvermijdelijk aangetrokken door de edelsteenvorm in het midden van het koellichaam, die pronkt met de dynamische RGB-verlichting met meerdere zones. Deze verbluffende esthetiek geeft het een ereplaats in elke high-end gaming-installatie.

Ondersteunt Intel® XMP 3.0 voor eenvoudig overklokken met één klik
Overklokken hoeft geen gedoe te zijn. De SPARK RGB DDR5-geheugenmodule ondersteunt Intel® XMP 3.0 overkloktechnologie. Dus met één klik kunnen e-sportspelers een verborgen reservoir aan krachtige prestaties aanboren wanneer ze die nodig hebben.

Uitgerust met Power Management Chip en On-die ECC Debug Mechanism
Om ruis in het circuit te verminderen, zijn SPARK RGB DDR5-gaminggeheugenmodules uitgerust met energiebeheerchips. Deze regelen schommelingen in het vermogen en zorgen ervoor dat het systeem stabiel en efficiënt kan functioneren. En DDR5 ondersteunt on-die ECC-foutcorrectie, die automatisch gegevensfouten in het geheugen kan berekenen en corrigeren. Dit verbetert de systeemprestaties, stabiliteit en gegevensnauwkeurigheid, wat resulteert in een soepelere spelervaring.

Compatibel met vijf toonaangevende RGB-besturingsprogramma’s
Of u nu ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light Sync, GIGABYTE RGB Fusion, ASRock Polychrome Syn of Razer Chroma gebruikt voor synchronisatie van lichteffecten, SPARK RGB DDR5 is direct uit de doos compatibel met alle. Zo kunnen gamers het verlichtingsontwerp vrij aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en pronken met hun persoonlijke stijl.

SPARK RGB DDR5 is geslaagd voor de compatibiliteitscertificering van de meeste reguliere moederbordfabrikanten, wat zorgt voor een stabiele werking op QVL-genoteerde moederborden. Om gamers meer opties te geven, zijn er single-channel en dual-channel pakketten beschikbaar. Er kunnen vier verschillende snelheidsbereikopties worden geselecteerd, van 5200MHz 1,25V bij 38-38-38-84 tot 40-40-40-84 6400MHz 1,35V. Door gebruik te maken van zorgvuldig gekozen DRAM IC’s om uitstekende stabiliteit en compatibiliteit met grote moederbordmerken te garanderen, zijn de uitstekende prestatievoordelen van SPARK RGB DDR5 duidelijk. Het gaat een overklokrevolutie ontketenen!Bronnen: ZADAK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.