ZOTAC RTX 3060 verschenen in winkels Servië


De lancering van de nieuwe GeForce RTX 3060 lijkt steeds dichterbij te komen. In Servië hebben twee verkopers, welke beide dezelfde eigenaar lijken te hebben, een ZOTAC variant aangeboden op hun website. Als we de website mogen geloven, zouden ze reeds op voorraad moeten zijn. Of de grafische kaarten daadwerkelijk naar klanten verstuurd worden, is nog niet bekend.
In beide gevallen gaat het om dezelfde grafische kaart, namelijk de ZOTAC GeForce RTX 3060 Twin Edge OC (ZT-A30600H-10M). Dit model beschikt over een dubbele ventilator en maakt gebruik van een zwart en grijs kleurenpallet. Hoewel er ook een versie zal verschijnen zonder fabrieksoverclock, zal deze specifieke variant een boost-clock hebben van 1807 MHz (+1.7%).

De grafische kaart werd op beide websites aangeboden met een prijs van 79.990 RSD, omgerekend 680 euro. Hiermee ligt de prijs ver boven de originele adviesprijs van 329 USD (275 euro voor belastingen, circa 330 euro inclusief belastingen). Het is onduidelijk of de vroege advertentie een fout was, of dat de prijs niet geüpdate is, of dat de grafische kaart überhaupt niet op de site had mogen verschijnen. Andere grafische kaarten waaronder de RTX 3070 en RTX 3090 worden ook boven adviesprijs op de websites verkocht, een fenomeen welk we in Nederland ook voorbij zien komen. Ondertussen zijn de grafische kaarten en bijbehorende prijzen van de websites verwijderd.

De NVIDIA GeForce RTX 3060 zou volgens NVIDIA officiëel eind februari in de schappen moeten liggen. Een exacte datum heeft NVIDIA nog niet vrijgegeven, al wordt verwacht dat de review-modellen verstuurd worden vanaf 19 februari.Bronnen: WinWin, Tehnomaija

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.