Review: Aerocool DS Cube

Productpagina @ Aerocool.com.tw
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net


De Aerocool DS Cube is een behuizing waar ik al lange tijd naar uit keek, maar de kans om er mee aan de slag te gaan kwam lange tijd helaas niet. Veel alternatieven passeerden de tafel alvorens er van de één op de andere dag maar liefst 2 DS Cube’jes in aantocht waren!

Cube/Kubus behuizingen lijken zeer populair getuige de vele topics er over, en het lijkt erop dat de grote fabrikanten dat ook door hebben; er zijn inmiddels flink wat nieuwe modellen op de markt gebracht de laatste maanden in deze minder hoge, maar veelal iets bredere vormgeving. Aerocool betreedt het cube-segment met de DS Cube, waarbij de DS staat voor “Dead Silent”. Met het motto “Nothing but SIlence and Elegance” scheppen ze in elk geval een zekere verwachting. Als liefhebber van wat strakkere behuizingen in elk geval een fijne stap van Aerocool, die vooral bekend stonden om de wat meer ‘opvallende gamer behuizingen’.

Een andere trend die je duidelijk ziet is het op de markt brengen van behuizingen in meerdere kleuren, waar voorheen het grootste deel toch enkel in zwart, en heel soms nog eens wit of zilver te krijgen was. Aerocool gooit het over een andere boeg, en brengt de DS Cube in veel kleurstellingen op de markt, zowel met als zonder windowed zijpanelen. Het zijn er werkelijk te veel om op te noemen, maar voor het hele overzicht kan je hier een kijkje nemen. Voor de liefhebbers van de uitstraling, die toch liever een grote toren willen, Aerocool heeft inmiddels ook de DS 200 gelanceerd, een grotere broer van deze behuizing die ik ook zeker ga proberen te testen.


De DS Cube is in aardig wat kleurtjes te koop.

Maar zo ging ik dus van nul DS Cube’jes, naar twee. De wit/zwarte variant met gesloten panelen, en de roze variant met een window. Uiteraard zijn anders dan de kleurstelling en de window de behuizingen gelijk, en zo zullen de reviews dan ook grotendeels hetzelfde zijn. Bij het posten van de tweede DS Cube (ik begin met de Roze, de Witte volgt later) zal ik aangeven welke hoofdstukken veranderingen bevatten. Mocht je je afvragen waarom een roze? Omdat de dochter van een vriend graag een roze pc wilde hebben. Na het maken van de review wordt deze behuizing door hem van een mooie passende build voorzien.

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen. Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.