Kabelmanagement komt normaal gesproken in de vorm van wat ruimte tussen de moederbord tray en het zijpaneel, en een aantal gaten om de kabels naar de benodigde locaties te sturen. Met een wat minder gebruikelijke indeling zal er ook een andere oplossing moeten komen, zoals bij de DS Cube het geval is. Kabelmanagement is grotendeels wel aanwezig, maar vereist wel enige planning.

De gaten om de meest forse kabels direct uit het zicht te laten verdwijnen zijn in elk geval in orde. Interne USB 3.0 kabels zijn in de meeste behuizingen wel erg stug, maar het resultaat valt te overzien. Sleeven helpt natuurlijk wel voor wat extra’s. Voordeel met deze indeling is dat een grote grafische kaart praktisch het hele moederbord en alle bekabeling uit het zicht haalt (wanneer je door de window kijkt).


De voedingskabel voor de processor moet helaas wel over het moederbord heen, maar met een beetje zwarte kabel (die weg valt tegen het zwarte paneel), of met een stevige GPU dus, zie je daar ook niet veel meer van.


Het mooie van de indeling is dat je een gigantische ruimte hebt onder je moederbord. Dit vak zit geheel verborgen (ook met de windowed variant), dus je kan hier als je wil heel lui te werk gaan, en zelfs met een niet modulaire voeding prima uit de voeten. Zeker prettig om vlot toch een leuk en luxe resultaat te halen.



Bij het terug plaatsen van het paneel komt een m.i. groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Aquila: Je kan enkel in het bovenste compartiment kijken, je ziet niets van de voeding, en eventueel de kabels die daar tussen te zien zijn, en dat ziet er net even beter uit dan wanneer de window wat lager had gezeten. De kabels die je aan de rechter zijde op de foto ziet kunnen uiteraard flink strakker langs de zijkant geplaatst worden, maar de build zal nog enige tijd in progress zijn voordat er iets permanent vast wordt gezet. Je kan dan een compacte kolom vormen die recht van boven naar beneden loopt, en praktisch uit het zicht verdwijnt. Gelukkig zijn de dikke kabels wel mooi zwart uitgevoerd, waardoor je er uiteindelijk weinig van ziet dat enkele dunnere kabeltjes nog een kleurtje hebben.


Hoewel het niet noodzakelijk is lijkt het er wel op dat deze behuizing ideaal is in combinatie met een langere grafische kaart met een mooi model koeler er op, welke je dan geheel en duidelijk in beeld hebt, althans als je de windowed variant overweegt.



Bij een mITX bord niet van toepassing, maar bij een mATX bord welke verder tot aan je window loopt kan het wel eens nodig zijn om aan de onderzijde een kabeltje of 2 van het frontpanel aan te sluiten. Tussen het zijpaneel en je moederbord is zeker voldoende ruimte om een USB header of een frontpanel aansluiting te laten lopen.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.