Specificaties van de Aerocool website:De basis van de Aerocool GT RS BK bestaat uit een frame gemaakt van een dun, 0.55mm om precies te zijn, niet nader gespecificeerd metaal. Daaromheen vind je vooral plastic. Het plastic is grofweg op te delen in twee stukken, hoogglans-plastic en plastic met een geborsteld aluminium uiterlijk. Deze eerste is zeer gevoelig voor vingerafdrukken.

Wat opvalt aan de specificaties, en vooral als je de kast aan het uitpakken bent, zijn de geringe afmetingen van deze ATX kast. Met zijn 236 x 353 x 320mm (W x H x D) is het een zeer compact kastje, hij is maar vijf centimeter hoger dan het moederbord dat er in kan. Wel is hij iets breder door de twee compartimenten maar al met al is het een makkelijk te vervoeren, handzame kast. Wat nog leuker is is dat dit een reverse ATX kast betreft, dit betekent dat het moederbord aan de andere kant zit. Dit is handig voor de mensen die hun kast aan hun linkerkant hebben staan, hiermee heeft een window voor deze personen ook nog nut.

Qua koeling kan de Aerocool zeer goed meekomen, standaard wordt er een meerdere kleuren fan meegeleverd waarvan de specificaties uitgebreid op de site staan. Zo is dit een 120mm fan die via de in de kast ingebouwde controller van kleur kan verwisselen. Het bedraagd een fan met Sleeve Bearing welke garant moet staan voor 25.000 uur gebruik en een geluidsproductie van 22.5 dBa. Verder kunnen er drie 120mm fans geplaatst worden en een kleine 92mm fan. Als je de voorste fans weghaalt kan daar een 240/280 radiator geplaatst worden, daardoor is deze kleine kast ook nog eens prima geschikt voor waterkoeling.

De verdere inbouwmogelijkheden zijn karig te noemen. Met 300mm kun je de meeste recente videokaarten kwijt, let wel dat dit zonder de voorste fan is dus een grote radiator gaat dan ook niet passen. Voor de cpu koeler is er 121mm ruimte, dit is niet veel. Hierdoor zul je moeten kijken naar een waterkoeler of een topdown luchtkoeler. Je hebt voor je opslag ook niet heel veel ruimte, maar voldoende voor de meeste standaard builds. Er kunnen drie 2.5″ schijven geplaatst worden naast twee interne 3.5″ schijven. Extern heb je een 3.5″ bay en een 5.25″bay beschikbaar.

Over Redactie
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments