Review: AMD Athlon X4 845 & Asus A68HM-Plus


De AMD X4 845 waar we vandaag naar gaan kijken is een apart geval. Het is één van de nieuwste processoren die AMD op de markt zet, maar niet de chip waar iedereen stiekem op zit te wachten, die eer gaat naar Zen. Toch is het een firstie voor AMD omdat ze met de X4 845 voor het eerst de Excavator / Carrizo, techniek die we recentelijk in veel AMD laptops hebben gezien, naar de desktop markt brengen. Alles wijkt dus net even af van wat wij gewend zijn of zouden verwachten.

Welnu, ik zou een stukje kunnen beginnen over hoe Carrizo de opvolger is van Kaveri, maar wat als je nu denkt ‘Carrizo zijn toch Spaanse worstjes’? Geen zorgen, we gaan het licht verteerbaar houden vandaag en gewoon vlot naar ‘the point’ van deze CPU. Terwijl ik dit schrijf is Computex in volle gang (dit jaar moet ik overslaan vanwege onze mooie gezinzuitbreiding) en zal AMD vermoedelijk hard aan de slag gaan om mensen warm te krijgen voor Zen, Bristol Ridge, en nog belangrijker: Polaris GPUs. Allemaal mooie techniek, maar een gamer op een strak budget zal zich vermoedelijk meer bezig houden met hoe hij of zij veel game power uit weinig centjes kan persen. Precies daar gaan wij ons op richten. We gaan dus niet kijken naar architectuur, maar twee vragen beantwoorden. 1) Kunnen we op een instap processor goed gamen en 2) Is de AMD X4 845 een interessante koop, en voor wie dan?

De CPU gaan we combineren met een bijpassend moederbord, de Asus A68HM-Plus, een FM2+ instapper die een mooie combinatie zou moeten vormen met de AMD voor een budget game pc.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”336174″ numshops=”5″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.