AMD gaat toch door met het fabriceren van reference design-kaarten


Recent is er vanuit AMD bekend gemaakt dat het in tegenstelling tot eerder nieuws niet meer van plan is te stoppen met het zelf fabriceren van reference design RX 6800- en RX 6900-videokaarten.

Nadat gisteren bekend kwam dat AMD zou stoppen met het zelf produceren van de reference design RX 6000-videokaarten, heeft het merk vandaag laten weten toch door te gaan. De reden die het merk hiervoor geeft is dat gebleken is dat er veel vraag is naar deze goedkopere videokaarten. Wat voor invloed dit zal hebben op de voorraden is nog onbekend.

Hoewel de RX 6900 XT-videokaarten sinds kort pas verkrijgbaar zijn is gebleken dat deze, net als alle andere nieuwe grafische kaarten, slecht leverbaar zijn. Met de introductie van de custom-modellen van de RX 6900 XT wordt verwacht dat er meer voorraad beschikbaar zal zijn, al moet dit nog blijken.Bronnen: Scott Herkelman

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.