AMD laat ontwerp RX 6000-videokaart zien


AMD heeft op Twitter een afbeelding van het ontwerp van de nieuwe RX 6000-videokaart laten zien. Op 28 oktober zullen deze kaarten officieel aangekondigd worden.

Zo is op de afbeelding onder andere te zien dat het standaardmodel beschikt over drie fans en 2x 8-pin voedingsaansluitingen. Eerder was er in de game Fortnite een afbeelding verschenen van deze kaart, waarna AMD dit bevestigde .

Deze nieuwe serie videokaarten zal gebruik gaan maken van de RDNA2-architectuur met een Big Navi-processor, en daarmee hoogstwaarschijnlijk concurreren met de RTX 3070 en 3080. De getoonde kaart heeft een viertal aansluitingen: 2x DisplayPort, 1x HDMI en USB Type-C.


Exacte beschikbaarheid of prijzen zijn nog niet bekend van de RX 6000-kaarten, wel weten we dat deze op 28 oktober aangekondigd gaan worden.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.