Review: AMD R9 Radeon Fury X
Productpagina @ AMD


De laatste drie GPU reviews gingen over kaarten uit het groene kamp, waarbij de laatst geteste kaart, de GTX 980, eigenlijk zonder echte tegenstander hoefde te spelen. Daar komt gelukkig verandering in. Ook deed het ergens pijn dat ik geen AMD concurrenten tot mijn beschikking had. Nu zou ik mijzelf zeker geen ‘fan’ van eender GPU kamp willen noemen, maar dat wil niet zeggen dat ik geen warme herinneringen heb aan toffe hardware uit het verleden. Met de ATI Mach 64 heb ik in de tijd vele uren game-plezier gehad, en zo ligt hier nog een mooie AMD HD7950 (Gigabyte Windforce 3 uitvoering), en zelfs nog een HD 4870 die ik meer te danken heb dan ik in een review kan beschrijven.

Toen de vraag kwam of ik het leuk zou vinden even met de nieuwe Fury X te spelen zei ik uiteraard ook direct volmondig ‘ja’. Niet alleen zou deze kaart de grootste stap voor AMD moeten zijn sinds de HD7000 series, het was ook nog eens een kaart die nog niet in de winkel lag, het was al bekend dat er amper test-samples van waren, het is de eerste GPU met HBM, en het is een GPU met ingebouwde waterkoeling. Daar moet toch voor wat geek-vermaak zorgen zou je denken, oftewel: tijd om te spelen!

De AMD Radeon Fury X staat bij enkele webshops vermeld, maar lijkt vooralsnog niet daadwerkelijk verkrijgbaar. Hou rekening met prijzen rond de 700 euro.

250 250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments