1080p Game resultaten op hoge/maximale settings:







Voorgaande GPU reviews waren over het algemeen vrij voorspelbaar; de FireStrike benchmark zette relatieve krachtverschillen neer, en dezelfde lijn zag je vervolgens veelal terug bij alle game benchmarks. Voor het eerst moest eigenlijk elke grafiek nader bekeken worden om de prestaties te kunnen begrijpen. Kijken we naar Bioshock Infinite, een oude game, zien we dat de Fury X de 980 nog voor blijft. In Thief zien we dat de Fury X simpelweg niet bij de nieuwe generatie Nvidia kaarten in de buurt komt, al is 69 FPS nog altijd ruim voldoende voor een uitstekende game-ervaring, en in Shadow of Mordor (overigens een Nvidia game als ik de opstartschermen moet geloven) en Metro: Last Light laat de AMD Fury X juist helemaal niets over van zijn groene concurrentjes.

De Hitman Absolution resultaten zijn nog het meest interessant. Voor het eerst kan een GPU in mijn testopstelling de Ultra benchmark met AA x8 enabled geheel soepel doorlopen en laat de Fury X weinig over van de GTX 980. Zetten we de AA instelling terug naar x2 dan zien we dat de meeste oudere GPU’s de prestaties bijna wisten te verdubbelen, terwijl de Fury X er slechts 13 FPS bij kan zetten. Het begint erop te lijken dat de Fury X zich simpelweg beter voelt bij een zwaardere belasting.

Resultaten op medium instellingen:






Grotendeels hetzelfde plaatje: Thief lijkt Nvidia kaarten simpelweg beter te liggen, en in Shadow of Mordor en Metro: Last Light keert het tij volledig in het voordeel van AMD. Wederom is de echt opvallende benchmark Hitman Absolution, waar de Fury X simpelweg niet in de buurt komt van de GTX 980. Sterker nog, zelfs de R9 270, een kaart die een jaar terug een eurotje of 140 heeft gekost, doet niet onder voor de Hitman resultaten van de Fury X… uhh…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.